FETÖ'nün hakim ve savcı evlerine yönelik operasyon

FETÖ'nün hakim ve savcı evlerine yönelik operasyon

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonlarda, FETÖ'nün hakim ve savcı evlerinin deşifre edilmesine ilişkin önemli bulgulara ulaşıldı- Soruşturma kapsamında, söz konusu evlerde kalan bir kişiye kura çekiler

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hakim ve savcı evlerine yönelik soruşturma kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarla örgütün bu mekanları deşifre ediliyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, FETÖ'nün hakim ve savcı evlerine yönelik soruşturma kapsamında çeşitli operasyonlar düzenlendi.

Savcılığın talimatıyla 16 Mart'ta yapılan ilk operasyonda 48 şüpheli yakalandı. Bu şüphelilerin ifadeleri, ele geçirilen örgütsel dokümanlar ve teknik adli işlemler neticesinde, FETÖ'nün hakim ve savcı evlerinin deşifre edilmesine ilişkin önemli bulgulara ulaşıldı.

Soruşturma kapsamında, söz konusu evlerde kalan bir kişiye kura çekilerek kira kontratı düzenlendiği, evlerin tedbirli ve tedbirsiz diye ayrıldığı, tedbirli evlerde telefon ve internetin yasak olduğu, her eve kod isim verildiği, evlerde kalanlara Kur'an-ı Kerim'e el bastırılarak gizlilik yemini ettirildiği, eve gelen soru bankalarının üzerinde yayınevi ibaresinin olmadığı, evlere her gün ayrı güzergahlardan gidildiği belirlendi.

Tedbirli evlerde örgüte tam olarak bağlı olan şüphelilerin kaldığı, tedbirsiz evlerde ise devşirilecek kişilerin bulunduğu bilgisine ulaşan savcılık, bu evde kalan kişilere örgüt içi ''katalog evlilik'' yaptırıldığını, evlerde kalan hakim-savcı olacağına kesin gözüyle bakılan kişilerin peşinin bırakılmadığını, gerekirse tehdit edildiğini, diğer terör örgütlerinde olduğu gibi buralarda kalanların sosyal hayattan uzak tutulduğunu, sadece örgütsel sohbet ve telkinlerle sağlamlaştırıldığını tespit etti.

- Örgüt elebaşısının talimatı

Hakim ve savcılar için açılan bu çalışma evlerinde kalanlara, örgüt elebaşısı Fetullah Gülen'in ''Burunlarından kan gelene kadar ders çalışsınlar'', bu evlerden sorumlu sözde yöneticilerin de ''Hakim-savcı olduğunuzda, çalıştığınız adliyelerde namaz kılmayacaksınız, tuvalette klozete oturup namaz kılacaksınız, asker abiler de böyle yapıyor, hatta sahte kokteyller düzenleniyor, alkol alıyorlar.'' şeklinde talimat verdiği iddia edildi.

Soruşturma kapsamında elde edilen bilgilere göre, evde kalanlar, örgüt ablaları tarafından geçmiş hayatlarıyla ilgili senaryo uydurmaları yönünde zorlandı ve bu senaryoları kontrol edildi. Örgüt elemanlarının ileride istihbari bir bilgi kalmaması için geçmiş hayatlarını yalan üzerine kurması ve bunu ezberlemeleri, ileride FETÖ'cü olduklarına dair şüphe ortaya çıktığında, bu örgütten nasıl nefret ettiklerine dair hazırlatılan bu öykünün kullanılması sağlandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :