FETÖ'nün "Düzce çatı yapılanması" davası

FETÖ'nün "Düzce çatı yapılanması" davası

Örgütün ildeki çatı yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçlamalarıyla haklarında dava açılan 36'sı tutuklu, 18'i firari, 77 sanığın yargılanmasına devam edildi

DÜZCE (AA) - Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "çatı yapılanması"na ilişkin soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan 36'sı tutuklu, 18'i firari, 77 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesince özel olarak hazırlanan salonunda yapılan duruşmaya, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" ile suçlanan tutuklu ve bazı tutuksuz sanıklarla avukatları ile yakınları katıldı.

İldeki "Nusrettin Bölgesi'nden" sorumlu, iddianamede "Bölgeci" olarak ifade edilen ve dosyada tutuklu bulunan Murat İlyasoğlu, savunmasında herhangi bir terör örgütüne üye olmadığını savundu.

İlyasoğlu, gizli tanık MAHİR 2016'nın hakkında söylediklerinin doğru olmadığı öne sürdü.

İddianamede yer alan "Bölgeci" durumunun sorulması üzerine İlyasoğlu, "Bana hiç bir şey çağrıştırmıyor. " diye cevap verdi.

Daha sonra mahkeme başkanının söz hakkı verdiği ve dosyada etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak tutuksuz yargılanan H.K., sanık İlyasoğlu'nun "Bölgeci" olarak çalıştığını söyledi.

Kendisinin Küçük Bölgeci olarak çalıştığını aktaran H.K.,"Ben Nusrettin Bölgesi'nde küçük bölgeciydim. Murat İlyasoğlu benim büyük bölgecimdi. Birlikte çalıştık, cemaatin faaliyetlerini beraber yaptık." diye konuştu.

Sanığın ifadesinin ardından, avukat savunmalarına geçildi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı, diğer sanık avukatlarının savunma yapması için yarına erteledi.

- İddianameden

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, FETÖ/PDY'nin ildeki çatı yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan 36'sı tutuklu, 18'i firari 77 sanığın, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçlamalarıyla 5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :