FETÖ'nün Denizli'deki finans kaynaklarına yönelik dava

FETÖ'nün Denizli'deki finans kaynaklarına yönelik dava

Denizli'de görülen 43'ü tutuklu 67 sanıklı davada, 22 sanık tahliye edildi

DENİZLİ (AA) - Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) finans kaynakları ve il yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 43'ü tutuklu 67 sanığın yargılandığı davanın ara kararında 22 sanık tahliye edildi.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince, Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki salonda 27 Şubat'ta görülmeye başlanan davanın bugün gerçekleştirilen 13. celsesinde, sanık avukatlarının taleplerini dinleyen mahkeme heyeti duruşmaya bir süre ara verdi.

Mahkeme heyeti, açıkladığı ara kararda, büyük çoğunluğu iş adamlarından oluşan 22 tutuklu sanığın yurt dışı çıkış yasağı tedbiri konarak tahliyesine karar verdi.

Hakkında adli kontrol kararı bulunan 2 sanık hakkında da tedbirin yurt dışı çıkış yasağı şeklinde uygulanmasına karar veren mahkeme heyeti, tüm sanıkların kayyum atanan şirketler dışındaki araçları, bankalardaki şahsi hesapları, emeklilik maaşları ve taşınmazları üzerindeki tedbirleri kaldırdı.

Aralarında eski Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ve örgütün sözde il imamı Fuat Yıldırım'ın da bulunduğu 21 sanığın ise tutukluluk hallerinin devam etmesine hükmeden mahkeme, firari konumdaki 21 kişinin yakalama emirlerinin infazının beklenmesine karar verdi.

Sanık Fahrettin Aytuğ'un Pamukkale Üniversitesi Hastanesine sevk edilerek cezaevinde kalmasının hayati tehlike arz edip etmediği konusunda heyet raporu istenmesine de karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

- İddianame

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'nin "il yapılanması" ve "finans kaynakları"na yönelik soruşturma kapsamında, kapatılan TUSKON'un genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ve eski Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ile örgütün sözde 3 il imamının da aralarında yer aldığı 43'ü tutuklu 67 kişi hakkında açılan davada sanıklar hakkında 10 yıldan ağırlaştırılmış müebbet hapse kadar değişen cezalar talep ediliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :