FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Petek:

FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Petek:

"Bizim arzumuz, uzlaşma ruhu içinde nasıl bu komisyon kurulmuş ise raporumuzun da objektif, tarafsız, önyargısız elde edilen bilgi ve belgelere dayalı olarak birlikte hazırlanıp, kamuoyuna da birlikte açıklanmasıdır" - "E-posta adreslerine gelen cevap yaz

TBMM (AA) - HATİCE ÖZDEMİR - TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek, komisyondaki CHP'li üyelerin kendi raporlarını hazırlayacakları yönündeki açıklamalarına ilişkin, "Bizim arzumuz, uzlaşma ruhu içinde nasıl bu komisyon kurulmuş ise raporumuzun da objektif, tarafsız, önyargısız elde edilen bilgi ve belgelere dayalı olarak birlikte hazırlanıp, kamuoyuna da birlikte açıklanmasıdır." dedi.

Petek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 Ekim'de çalışmalarına başlayan komisyonun TBMM'nin belirlediği çerçevede görevini sürdürdüğünü söyledi. Komisyonun en fazla mesai harcayan, en fazla kişinin görüş ve önerisine başvuran bir komisyon olduğuna dikkati çeken Petek, 3 aylık süre içinde fedakar bir şekilde çalışmaları yürüttüklerini dile getirdi.

Darbe Girişimini Araştırma Komisyonunun görevinin sadece toplantı yapmaktan ibaret olmadığına işaret eden Petek, İstanbul, Marmaris ve çeşitli alanlarda incelemeler yaptığını vurguladı.

Komisyon üyelerinin çeşitli kamu kurumlarından da bilgi talep ettiklerini ve bu kamu kurumlarından gelen bilgi ve belgelerin tüm komisyon üyelerine dağıtıldığını anlatan Petek, bunların da komisyon çalışmaları arasında yer aldığını ifade etti.

- "Zahmet etsin de gelen cevabı yazıları incelesinler"

Petek, "Komisyon çalışmıyor, kendi kendini imha etti" yönündeki eleştirilere tepki göstererek, şöyle konuştu:

"E-posta adreslerine gelen cevap yazılarını bile okuma zahmetine katlanmadan medya, ekran önüne çıkıp da 'Bu komisyon çalışmıyor' şeklindeki eleştirilerin hiçbirini haklı bulmuyorum. Şimdi bir kamu kurumundan konumuzla ilgili cevap isteyeceksiniz, orada bizim talebimiz üzerine çalışmalar yapılacak, ciddi raporlar gelecek, istatistiki bilgiler gelecek, FETÖ'nün yapılanışı ile ilgili adli, idari soruşturmalar, mali boyutu ile ilgili onlarca hatta dijital ortamda çok büyük dosyalar bizlere gelecek, bunları inceleme, araştırma zahmetine katlanmadan ekranlara çıkıp da 'Bu komisyon kendini fesh etti' veya 'Çalışmıyor' şeklindeki açıklamaların iyi niyetle, samimiyetle, dürüstlükle bağdaşmadığını çok açık ve net olarak ifade edeyim. Gerçekten FETÖ'nün araştırılmasını, üzerinin örtülmemesini her yönüyle açıklığa kavuşmasını istiyorsa muhalefet, zahmet etsin de gelen cevabı yazıları incelesinler."

Bazı komisyon üyelerinin Marmaris ve İstanbul'da gerçekleştirilen çalışmaların da "turistik bir ziyaret" gibi değerlendirdiğini dile getiren Petek, komisyonun çalışmaları hakkında olumsuz bir tablo çizilmesini doğru bulmadığını ifade etti.

- "Arzumuz uzlaşma ruhu içinde rapor hazırlamak"

Petek, şu anda uzmanlar tarafından taslak raporun hazırlandığını ve yazım aşamasının sürdüğünü belirtti. Başkanlık divanı olarak bu aşamayı da yakından takip ettiklerini aktaran Petek, rapor komisyon üyelerine sunulacak şekle geldiğinde üzerinde görüş alışverişi yapmak amacıyla dağıtılacağını ve bir toplantıda müzakere edileceğini bildirdi.

Taslak rapor üzerinde yapılan görüşmelerin ardından ortak bir raporun hazırlanacağını ve kabul edilen raporun TBMM'ye sunulacağını anlatan Petek, "İçtüzük hükümlerine göre muhalefet neyi yapıp yapamayacaklarını da çok iyi bilmektedir. Bu doğrultuda onlar da çalışmalarını yapabilir. Bizim arzumuz, uzlaşma ruhu içinde nasıl bu komisyon kurulmuş ise raporumuzun da objektif, tarafsız, önyargısız elde edilen bilgi ve belgelere dayalı olarak birlikte hazırlanıp, kamuoyuna da birlikte açıklanmasıdır." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :