FETÖ'nün darbe girişimine yazarlardan tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine yazarlardan tepkiler

Yazar Pala:- "Peygamber ocağı olarak, ilelebet yaşamasını temenni ettiğimiz Türk Silahlı Kuvvetleri içinde, kendi meclisine bomba atabilecek kadar alçalan hainlerin barınabildiğini görmek içimi acıtıyor"

İSTANBUL (AA) - Yazar İskender Pala, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Pala, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski bir asker olduğunu hatırlatarak, darbeler çağının artık kapandığına inandığını fakat 15 Temmuz'da yapılan girişimin kendisini yanılttığını söyledi.

Darbe girişimini "alçakça" olarak tanımlayan Pala, girişimin Türk milletinin ruhunu kıskaca alacak şekilde planlandığını belirterek, "Peygamber ocağı olarak, ilelebet yaşamasını temenni ettiğimiz Türk Silahlı Kuvvetleri içinde, bir yandan Mevlana ve Hacı Bektaş duasıyla kaynayan karavanayla beslenip, diğer yandan kendi milletine kurşun sıkabilecek, kendi meclisine bomba atabilecek kadar alçalan hainlerin barınabildiğini görmek içimi acıtıyor." ifadesini kullandı.

İskender Pala, ordu içinde kötü düşüncelilerin sayısının az olduğunu ve Türkiye'ye zarar vermek isteyenlerin, halkın asil tutumu karşısında Allah'ın yardımıyla başarısız olduğunu dile getirdi.

Tehditlere karşı dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen Pala, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şimdi yapılması gereken şey, İslam'ın son kalesi olan Türkiyemiz üzerinde bu zalim planı kuranların sırtlarını dayadıkları, güvence aldıkları mihrakları iyi belirlemek ve gerekeni ona göre yapmaktır. Öyle ki kıyamete kadar bir daha kimse bu milletin geleceğini darbelerle karartmasın. Allah ülkemizi şerlilerin şerrinden korusun. Şehitlerimize ve bu badirede hayatını kaybeden masumlarla ehl-i imana Allah'tan rahmet ve mağfiret dilerim. Rabbim onların acılı ailelerine sabır versin. Dirayetli, ferasetli, basiretli ve inayetli milletimizin, yüz kere, bin kere hayran olunası milletimizin başı sağ olsun"

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :