FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

"Adalet Zemini" platformu üyeleri, darbe girişimine karşı koyarken şehit olanları andı

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı koyarken şehit olanlar, "Adalet Zemini" platformu üyeleri tarafından anıldı.

Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelen platform üyeleri, "Darbede yaşamını yitirenleri anıyoruz. 15 Temmuz, bir daha asla" yazılı döviz açtı.

Grup adına yapılan basın açıklamasında, darbelerin tümüne kayıtsız, şartsız karşı olunduğu belirtilerek, toplumun büyük bir cesaretle ve tarih yazarak darbeye karşı durduğu aktarıldı.

Bu süreçte hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dilenen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Demokrasinin daha sağlam ve güvenli temellere oturabilmesinin yolunun, darbeyle mücadele de dahil olmak üzere her alandaki siyasi mücadelenin demokratik usullere uygun yapılmasından geçtiğine inanıyoruz. Büyük bir cesaretle darbeyi durdurmayı başarmış Türkiye toplumunun, içinden geçmekte olduğumuz bu zor süreci, daha fazla demokrasi ile atlatacağına inanıyoruz. Bu sebeple toplumun tüm kesimlerinin hak ve özgürlüklerini kapsayan çoğulcu, eşitlikçi, demokratik yeni bir anayasa için bir an önce harekete geçilmesini talep ediyoruz."

Belediyenin önünde şehitler için oluşturulan bölüme karanfil bırakan gruptakiler, daha sonra dağıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler