FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Muş, Bitlis ve Hakkari'deki "demokrasi nöbetleri"nde, FETÖ aleyhine slogan atılarak darbe girişimi protesto edildi

MUŞ/BİTLİS/HAKKARİ (AA) - Muş, Bitlis ve Hakkari'de "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Muş'ta Belediye Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, tekbir getirip slogan atarak darbe girişimini protesto etti.

Daha sonra dev Türk bayrağı açarak Valilik önüne kadar yürüyen grup, nöbeti burada sürdürdü.

Demokrasi nöbetine katılan Muş Valisi Seddar Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'dan bu yana meydanları dolduran vatandaşların milli iradeye, bayrağına ve vatanına sahip çıktığını söyledi.

Halkın, yıkılmaz bir inanç ve imanla vatana, millete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete, namus ve şereflerine sahip çıktığını vurgulayan Yavuz, şöyle konuştu:

"Yenikapı'da toplanan ve 8 milyona yaklaşan kitle bir kez daha bu ülkenin sömürgeciliğe, uşaklığa tahammülü olmadığını göstermiştir. Bu ülkenin asla istila edilemeyeceğini, asla proje dayatılamayacağını göstermiştir. Dünya üzerinde bunu unutanlara, bizi unutanlara bir kez daha Çanakkale ruhunun ne olduğunu göstermiş olduk. Bu vesileyle Edirne'den Ardahan'a, Antalya'dan Trabzon'a, Muş'tan Eskişehir'e ülkenin her bir köşesi diyor ki 'Biz hür ve bağımsız doğduk, hür ve bağımsız ölürüz.' O yüzden bu mesajın tüm dünyadaki aktörler tarafından doğru algılandığından eminim."

Yavuz, ülkeye tuzak kuranların, hesap yapmaya çalışanların, etnik ya da mezhebi ayrılıklar veya farklılıkları pompalamaya çalışanların Türkiye'de operasyon yapılamayacağını anladığını sözlerine ekledi.

- Bitlis

AK Parti Bitlis İl Başkanlığı önündeki "demokrasi nöbeti"nde slogan atan vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdi.

Tekbir getiren grup, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Dik dur eğilme", "FETÖ'ye idam" sloganları attı.

Kur'an-ı Kerim tilavetine de yer verilen programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden demokrasi nöbeti tutanlara hitabı dev ekrandan izletildi.

- Hakkari

Hakkari Valiliği önünde toplanan vatandaşlar, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olanlar için dua etti.

Zaman zaman slogan atan katılımcılar, meydana kurulan dev ekrandan darbe girişimi gecesi yaşananların görüntülerini izledi.

Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seslendirdiği şiirleri de dinledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler