FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Çankırı'da vatandaşlar, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlattıkları "demokrasi nöbeti"nin son gününde Belediye Meydanı'nı doldurdu

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da vatandaşlar, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlattıkları "demokrasi nöbeti"nin son gününde Belediye Meydanını doldurdu.

Belediye Meydanı'nda toplanan ve ellerinde Türk bayrakları ile dövizler bulunan binlerce kişi, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Vatan sana canım feda" sloganları attı. Kur'an-ı Kerim okunduktan sonra darbe girişiminde şehit olanlar için dua edildi.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'dan beri meydana gelen vatandaşlara teşekkür etti.

Ağustos ayında tüm dünyayı sallayan bir deprem olduğunu kaydeden Dinç, "15 Temmuz'da vatana ihanet girişimini yaşadık. 7 Ağustos'ta bir büyük deprem oldu ve bu deprem tüm dünyayı salladı. Tarihinde olmadığı şekliyle bütün dünya ilk kez bu şekilde sallandı. Bu depremin merkez üssü Yenikapı'ydı. Dostlar gıptayla, düşmanlar korkuyla sarsıldı. Bu millet Türkiye'nin 81 meydanından tüm dünyaya meydan okudu." dedi.

Eğitime çok önem verilmesi gerektiğini belirten Dinç, şöyle konuştu:

"Bizim için bundan sonrası çok önemli. Bundan sonra bunların, ülkemizin insanlarını, milletimizin evlatlarını kandırmamaları ve yanlışa sürüklememeleri adına eğitime çok önem vereceğiz. Çankırı Belediyesi olarak 2004 yılından beri eğitime verdiğimiz destek ortada. Bundan sonra devletimiz sistemli bir şekilde bu eğitim çalışmalarını küçük yaştan itibaren programlamalı. Vatan hainlerinin, vatana ihanet edecek insan yetiştirmesine imkan vermememiz lazım. Bundan sonra birinci işimiz Allah'ın izniyle eğitim. Vatanını, milletini, memleketini ve değerlerini iyi bilecek, vatanperver evlatlar yetiştirmek için eğitime daha çok önem vermeliyiz."

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İbrahim Aydınlı ise vatandaşların meydanlara inmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Darbecilerin millete karşı örgütlendiğini ifade eden Aydınlı, "15 Temmuz bambaşka bir hareketti. 15 Temmuz Anadolu'nun işgaliydi. Canlarını, bedenlerini, herşeylerini silahsız bir şekilde, sivil bir şekilde karşı koyan kahramanlarımızın yüzü suyu hürmetine bu işgali önledik. Bundan sonra insanlarımız sokağa inin demeden inecektir. Türkiye'de bu şuur oluştu." diye konuştu.

Vatandaşlar daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'da yaptığı konuşmayı izledi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :