FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta vatandaşlar, demokrasi nöbetini sürdürüyor

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı demokrasi nöbetine devam ediyor.

Gaziantep'te Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen çok sayıda vatandaş, ellerindeki bayraklarla FETÖ aleyhine sloganlar attı, darbe girişimi sırasında şehit olanlar için dua edildi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'dan bu yana demokrasi nöbetine devam ettiklerini belirtti.

Darbe girişiminin üzerinden 25 gün geçmesine rağmen halkla beraber nöbeti sürdürdüklerini söyleyen Tahmazoğlu, "Vatandaşımız, kendi iradesine karşı yapılan bu darbe girişimine karşı, kendisi darbe yaparak darbeyi bertaraf etmiştir. Milletimiz kendi iradesine karşı yapılan darbeyi kabul etmediği gibi sözün de kararın da kendisinde olduğunu fiili müdahalesiyle ortaya koymuştur. Bu, demokrasi açısından oldukça sevindirici bir durumdur." dedi.

Tahmazoğlu, FETÖ'nün devletin en hassas noktalarına girmeye çalışarak devleti parçalamaya çalıştığını vurgulayarak, "Bu darbe girişimi sadece darbe girişimi değil, Türkiye'nin parçalanmasına neden olacak bir sürecin başlangıcıydı. Milletimiz, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde darbeyi bertaraf etmiştir." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan 63 yaşındaki Duran Korkmaz da demokrasi nöbeti 3 ay olsa dahi meydanları boş bırakmayacaklarını belirterek, "25 gündür buradayım. Çünkü bu vatan uğruna canımı verebilirim. Hiç usanmadan yılmadan buraya gelmeye devam edeceğim." diye konuştu.

- Malatya

Malatya Valiliği ve Yeni Cami önünde ellerinde Türk bayrağıyla demokrasi nöbeti tutmaya devam eden vatandaşlar, çalınan marşlara ve ilahilere Türk bayraklarını sallayarak eşlik etti.

Demokrasi nöbetine katılan bir aile çocuğunu yere serilen hasırın üzerinde uyuttu. Bir grup vatandaş, Yeni Cami önünde ilahi eşliğinde zikir çekti. Türk Kızılayı Malatya Şubesi tarafından nöbete katılanlara çay, soda ve kek ikram edildi.

Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanı Umut Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Meydanlara inin" çağrısı üzerine tüm yurtta Kızılay görevlilerinin de meydanlara indiğini söyledi.

Darbe girişiminin yaşandığı geceden bu yana meydanlarda olduklarını aktaran Yalçın, "Halka manevi destek olmak amacıyla tüm yönetim kurulu üyelerimiz ve küçük gönüllülerimizle bu meydanları süslüyoruz. Öncelikle tankların önüne kendini siper eden şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Gazilerimize Allah'tan şifa diliyorum." diye konuştu.

- Adıyaman

Adıyaman'da Valilik önündeki meydanda toplanan vatandaşlar, nöbete devam ediyor.

Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle alana gelen vatandaşlar darbe girişimini protesto ederek, Erdoğan'ın okuduğu şiirleri dinledi.

Çocukların okudukları şiirlere de eşlik eden vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine slogan attı.

Suriyeliler de alana Erdoğan'ın posterleriyle gelerek protestoya katıldı.

- Kilis

Kilis'te, Suriye, Filistin ve Türk vatandaşları, darbe girişimine tepki gösterdi.

Kuvayi Milliye Derneği üyeleri ve çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla Hacı Cümbüş Camisi önünde toplandı.

Kiloff Kilis Offroad Kulübü üyeleri de araçlarıyla korna ve sirenler çalarak Cumhuriyet Meydanı'na geldi.

Belediye Başkanı Hasan Kara ve vatandaşlar tarafından karşılanan grup büyük coşkuyla miting alanına girdi.

Alandakilere Türk Kızılay ve hayırsever iş adamlarınca çeşitli ikramlarda bulunuldu. Vatandaşlar ve Kur'an kursunda eğitim alan öğrenciler de yazdıkları şiirleri okudu.

Belediye Başkanı Kara, burada yaptığı konuşmada, halkın, belediye personellerinin kullandığı kamyon, tanker ve çöp arabalarından başka bir silahı olmadığını belirterek, "Biz bu milletin duasını aldığımız sürece değil asker elbisesi içerisine girmiş teröristler, tüm dünya birleşse topunu çöp kamyonunun altına alırız ezer geçeriz. Eğer 15 Temmuz akşamı gerekli dersi almadıysanız varınız yoğunuzla, okyanus ötenizle, okyanus berinizle gelin biz bu meydanlardayız, sizleri bekliyoruz." İfadelerini kullandı.

Kara, darbe girişimi olduğu ilk gün çıktıkları meydanları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci talimatı gelinceye kadar terk etmeyeceklerini sözlerine ekledi.

- Kahramanmaraş

Kurtuluş Savaşı'nda Anadolu'ya bağımsızlık için umut ışığı olan "istiklal" şehri Kahramanmaraş'ta, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından toplumun tüm kesimlerinden insanların katılımıyla il ve ilçelerdeki "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Alevi kanaat önderlerinden sivil toplum kuruluşlarına, sporculardan iş dünyasına, yazar ve akademisyenlerden bilim dünyasına kadar çok sayıda kişi ellerinde Türk bayrağıyla demokrasi nöbeti tutuyor. İşi çıkıp gelemeyen bir yakınını nöbet alanına gönderirken, esnaf ise akşam kepenk kapatarak demokrasi meydanına akın ediyor. Kimi dev Türk bayraklarıyla, kimi milli mücadelede kullanılan kıyafetlerle kimi de araçlarında çaldıkları mehter marşlarıyla meydanlarda vatan mücadelesi veriyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Metin Doğan, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Kemal Çay, parti teşkilatları ve sivil toplum kuruluşları da kurdukları stantlarla alanda sabahlıyor.

- Şanlıurfa

Şanlıurfa'da da FETÖ'nün darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini sürüyor.

Haliliye Belediyesi tarafından Rabia Meydanı'nda düzenlenen "Seccadeni al gel" etkinliğinde bir araya gelen çok sayıda vatandaş yatsı namazı kıldı. Etkinlikte şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Çocuklar ve kadınların da katıldığı demokrasi nöbetinde FETÖ aleyhine sloganlar atıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu şiirler ve yaptığı konuşmalar ile Haliliye Belediyesince hazırlanan kısa filmleri izleyen vatandaş, tekbir getirdi. Zaman zaman duygulanan vatandaşlar ellerindeki Erdoğan'ın posterlerini sallayarak sevgi gösterisinde bulundu.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, yaptığı konuşmada, ilk günden itibaren meydanları boş bırakmayan ve demokrasiye sahip çıkan vatandaşlara teşekkür etti. Demirkol, "Darbe girişimi bu aziz millete karşı yapıldı. İsmi ne olursa olsun hain, terörist, bir darbe girişimi bu. Bunu yapanlar bir şeyi hesaplamayı unuttular; Türk Milletin bu tür hainlere boyun eğmeyeceğini. Bu milletin Çanakkale ruhuna sahip olduğunu unuttular. Milletin iradesini bu tür hainler yenemez. Şükürler olsun ki milletimiz günlerdir alanları terk etmedi, terk etmeyecektir." dedi.

Konuşmaların ardından etkinlik ilahiler okunmasıyla devam etti.

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler