FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Kars ve Iğdır'da vatandaşlar, demokrasi nöbetine devam ediyor

KARS (AA) - Kars ve Iğdır'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların demokrasi nöbeti sürüyor.

Kars'ta Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan vatandaşlar, darbe girişimini protesto ederek, ellerindeki Türk bayraklarıyla slogan attı.

Alanda kurulan dev ekrandan haber bültenlerini izleyen vatandaşlar, daha sonra Kur'an-ı Kerim tilavetini dinleyerek, darbe girişiminde şehit olanlar için dua etti.

Kars Harakani Devlet Hastanesi Hasta Otelciliği Müdürü Şentürk Günerhan, yaptığı açıklamada, ilk günden beri demokrasi nöbetine yağmur çamur demeden katıldıklarını belirterek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bizlere 'Evlerinize dönün' diyene kadar biz buralardayız, nöbete devam ediyoruz." dedi.

Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlardan Necmettin Avcı da gerekirse kanlarının son damlasına kadar nöbet tutmaya hazır olduklarını ifade etti.

"Biz buralardayız, ülkemizi hainlere kaptırmayacağız." diyen Avcı, "Bizler şehit olmaya, reisicumhurumuzun izinden gitmeye her zaman hazırız. Reisimiz 'öl' derse bu vatan uğruna seve seve canımızı vermeye hazırız. Bu darbecilere, hainlere pabuç bırakmayacağız. Allah rızası için, vatan, halk ve çocuklarımız için buradayız." diye konuştu.

Kars Rufai Dergahı Vekili Abdullah Erdağ ise kentte darbecilere karşı dimdik durduklarını ve geçit vermediklerini belirterek, "Gece gündüz vatanımızı, namusumuzu, milletimizi burada müdafaa ediyoruz. İnsanlarımız şunu çok iyi bilmelidir ki bu vatanın esas bekçileri, bu vatana hizmet eden, bu insanların her zaman iyiliğini, güzelliğini düşünenlerdir." dedi.

- Iğdır

Iğdır Valiliğince darbe girişimini protesto için mehter takımı eşliğinde yürüyüş düzenlendi. Tansu Çiller Caddesi'nde başlayan yürüyüş, Atatürk Caddesi'ndeki valilik binası önüne kadar sürdü.

Yürüyüşe, Vali Ahmet Turgay Alpman, AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Kahraman Dikmen, İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Vatandaşlar, yürüyüş sırasında FETÖ aleyhine sloganlar attı. Kalabalığa, evlerinin balkonlarına çıkan vatandaşlar da destek verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :