FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Şanlıurfa'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini sürdürüyor- Eski AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Mazhar Bağlı: - "Bir akademisyen olarak Türkiye sosyolojisini nasıl tahrip ettiklerini, nasıl gerektiği

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfalılar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı demokrasi nöbetine devam ediyor.

Karaköprü Belediyesi tarafından Rabia Meydanı'nda düzenlenen "Seccadeni al, gel" etkinliğinde bir araya gelen vatandaşlar, cemaatle yatsı namazı kıldı. Etkinlikte Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Toplanan binlerce kişi daha sonra Türk bayraklarıyla terör örgütü FETÖ aleyhine slogan attı. Çocuklar ve kadınların da katıldığı gösterilerde vatandaşlar, darbecilere tepkilerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu şiirleri ve yaptığı konuşmaları dinleyen vatandaşlar, zaman zaman duygulanırken Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

Programa katılan KTO Karatay Üniversitesi Öğretim Üyesi ve eski AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Mazhar Bağlı, FETÖ'nün iyi analiz edilmesi gereken bir örgüt olduğunu belirterek, tehlikenin tam olarak geçtiğini düşünmediğini ifade etti.

Bağlı, terör örgütünün darbe girişimi sırasında halkın direnişini hesaplayamadığını, Türk halkının tüm dünyaya demokrasi dersi verdiğini anlattı.

Söz konusu örgütün, gerektiğinde her grupla iş birliği yapabileceğinin altını çizen Bağlı, şunları kaydetti:

"Gülen casus çetesiyle ilgili birkaç kelam etmek istiyorum, 1985 yılında bir hocam, aynı örgüt için 'Siz siz olun, bir Müslüman olarak asla bunlara sırtınızı dayamayın, güvenmeyin' (demişti.) O günden bugüne bunları takip eden birisi, bir Müslüman, bir akademisyen olarak Türkiye sosyolojisini nasıl tahrip ettiklerini, nasıl gerektiği zaman PKK'lı bile olabileceklerini, nasıl gerektiği zaman Yahudi lobisine hizmet edebileceklerini, nasıl gerektiğinde Türkiye düşmanıyla işbirliği yapabileceklerini defalarca gördüm, bizzat şahit oldum, şeytanı kendi gözlerimle gördüm. Emin olun bu kadar net ve açık söylüyorum.

Bakın o gece ilk aklıma gelen 'PKK bu işin neresindedir' ve çok kısa bir süre sonra PKK ve bileşenlerinin bu darbeyle ilgili ne kadar sevinçli, bir açıklama yaptıklarını hep beraber gördük. Ceylanpınar'dan o gece sızmak isteyen bir terörist yakalandığında emniyette verdiği itirafta 'Biz darbe başarılı olmuş olsaydı Ceylanpınar'dan başlamak üzere Şanlıurfa'nın önemli bir kısmını bize bu FETÖ terör örgütü verdi burayı da biz işgal edecektik. Eğer dikkat ederseniz o gece ve daha sonraki günler sürekli haktan görünmenin ötesinde bu darbeye karşı tek bir kelam etmediler. Hani bu milletin karşısına çıkıp partisinin adına da demokrasi yazıyorlar ya barış diyorlar ya, işte AK Parti ve sayın Cumhurbaşkanımız bu dünyada ve Türkiye'de üç aktörün maskesini düşürdü. Ve en çirkin surata sahip olanların, bu Gülen casus çetesi olduğunu bir kez daha gördük, bunların maskesi düştü, PKK'nın maskesi düştü ve bu Batı'nın maskesi düştü."

Bağlı, ilk günden itibaren meydanları boş bırakmayan ve ülkesinin yanında duran vatandaşlara teşekkür ederek, bundan sonra da aynı kararlılıkla davranmaya devam etmelerini istedi.

Öte yandan Mehmet ve Neslihan Mermer çifti, bir düğün salonda gerçekleştirilen kına gecesinin ardından soluğu demokrasi nöbetinde aldı.

Vatandaşlar davranışlarından dolayı genç çifti uzun süre alkışladı.

Darbe girişimi esnasında şehit olanların anıldığı etkinlikte, binlerce vatandaş ellerindeki Türk bayraklarıyla geceyi ayakta geçirmeye devam ediyor.

Programa, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Ahmet Eşref Fakıbaba ve Halil Özcan ile Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) yöneticileri katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler