FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Adana, Mersin ve Hatay'da düzenlenen "Demokrasi ve Milli İradeye Saygı Mitingi" devam ediyor

ADANA (AA) - Adana, Mersin ve Hatay'da "Demokrasi ve Milli İradeye Saygı Mitingi" devam ediyor.

Adana'da, Uğur Mumcu Meydanı'nda gerçekleştirilen demokrasi nöbetine çok sayıda vatandaş katıldı. Mitingde, darbe girişimi esnasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okundu. Mitingde, şehitler için dua edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlar, tekbirler getirmenin yanı sıra "Vatan sana canım feda", "Ya Allah Bismillah Allahu ekber" sloganları attı.

Alanda bulunan vatandaşlara Türk Kızılayı, Yüreğir Belediyesi ve bazı sivil toplum kuruluşlarınca çorba, pilav, su, ve çay ikram edildi.

- Mersin

Mersin'de vatandaşlar, akşam saatlerinden itibaren Cumhuriyet Alanı'nda bir araya gelerek, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla çalınan marş ve şarkılara eşlik eden vatandaşlar, alan içerisine kurulan platform aracılığıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir televizyon programındaki canlı yayınını izledi.

Cumhuriyet Alanı içerisinde kurulan çadırlar aracılığıyla da "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.

Öte yandan, bazı vatandaşlar da araçlarına astıkları Türk bayraklarıyla şehir turu atarak, darbe girişimini protesto etti.

- Hatay

Hatay'da FETÖ darbe girişimine tepki amacıyla başlatılan "demokrasi nöbeti" Antakya 15 Temmuz Milli İrade Parkı'nda sürüyor.

Parkta toplanan vatandaşlar, saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okuduktan sonra olaylarda hayatını kaybedenler için dua etti.

Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıyan vatandaşlar çeşitli sloganlar atarak FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Vatandaşlara Antakya Belediyesi ve Türk Kızılay'ı tarafından yemek, ayran, çay ve su ikramında bulundu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler