FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Pakistan'da yaşayan Türkmenler, 15 Temmuz darbe girişimine karşı Türk halkına ve şehitlere destek için dua etti, mevlit okuttu- Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk halkı için şiirler okunan etkinlik, Türk bayraklarıyla süslendi

ATTOK (AA) - Pakistan'da yaşayan Türkmenler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı Türk halkına ve şehitlere destek için dua etti ve mevlit okuttu.

Türkmenlerden oluşan yaklaşık 200 kişilik grup, Pakistan'ın kuzeyindeki Attok kentinde Türkiye'ye destek için bir araya geldi.

Alanın Türk bayraklarıyla süslendiği etkinlikte, Aksakallar da (önde gelen, yaşlı Türkmenler) hazır bulundu. Etkinliğin açılış konuşmasında, "FETÖ tarafından yapılan darbe girişimini esef ve üzüntüyle izledik. Şehit olanların Allah katında yüksek mertebeye çıkmasını niyaz ediyoruz. Türkiye'nin İslam sancağını daha da yükseltmesini ve daha da güçlenmesini temenni ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Etkinlikte daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkı için dualar edildi, şiirler okundu. Darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler için de mevlit okutuldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler