FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Kocaeli'de çok sayıda vatandaş demokrasi nöbetinin 20. gününde, darbe girişimine tepki için meydanı doldurdu

KOCAELİ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından, Kocaeli'de "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Türk bayraklarıyla İzmit ilçesindeki Perşembe Pazarı alanında toplanan çok sayıda vatandaş, FETÖ aleyhine slogan attı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete desteklerini dile getirdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit düşen güvenlik güçleri ve vatandaşlar için dua edildi, Kur'an-ı Kerim okundu.

Programda, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve diğer protokol üyeleri vatandaşları selamladı.

İzmit ve Kartepe Belediyeleri tarafından alanda kurulan çadırlarda vatandaşlara yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu.

- "Devletimiz için hep birlikte meydanlardayız"

Demokrasi nöbetine katılan vatandaşlardan Özcan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'daki darbe girişimini oğlunun telefonla haber vermesi üzerine öğrendiğini söyledi.

"Böyle bir şey olamaz' düşüncesiyle sokağa çıktığını anlatan Yılmaz, "Bütün insanlar dışarıya çıktı. Kimin kime ne yapacağını bilmediğimiz bir olay ile karşı karşıya kaldık. Milletçe el ele vererek başımızdaki bu belayı defettik. Devletimiz için hep birlikte meydanlardayız. Başkanımız 'git' diyene kadar burdayız." şeklinde konuştu.

Yeter Özkanlı da darbe girişimini öğrendiğinde üzüldüğünü anlatarak, "Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla eşim ve çocuğumla sokağa çıktık. Tüm tanıdıklarımızı da sokağa çıkmaya davet ettik. Meydanları boş bırakmayacağız. Türkiye'nin aynı manzaraları yaşamaması için buradayız." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler