FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Karataş:- "Filistin düşecekti o gece, Suriye daha berbat olacaktı, İslam coğrafyası ümitsizliğe düşecekti, Mekke, Medine düşecekti o gece, onlarda onun farkındaydı ve Türkiye'ye dua ettiler"

KARABÜK (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından, Karabük'te "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Safranbolu Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'nda toplanan vatandaşlar birlikte akşam namazını kıldı.

İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Mustafa Karataş, burada yaptığı konuşmada, bu ayın önemli ve tarihe geçecek bir ay olduğunu söyledi.

Türk milletini küçümseyenlerin 15 Temmuz gecesi büyük bir yenilgiye uğradığını ifade eden Karataş, bu milletin ne kadar büyük ve aziz olduğunun bir kez ortaya çıktığını belirtti.

Karataş, darbe girişiminde bulunan hainlere karşı Türk milletinin tek vücut haline geldiği anlatarak, o gece milletin 40 yıldır devletin içine sızan hainlerin tepesine bindiğini vurguladı.

Türkiye'nin çok önemli bir dönüm noktası yaşadığını belirten Karataş, "Büyük bir tehlikeden, uçurumdan dönmüşüz. O gece bu millet adeta boynuna geçirilmiş düğümü, ayaklarına vurulmuş prangaları, ellerine kelepçelenmiş kelepçeleri Allah'ın yardımıyla ve bir liderin gayretiyle o gece idam sehpasından halkı aldık." dedi.

- "Müslümanlar Türkiye'ye dua etti"

Karataş, 15 Temmuz gecesi vatandaşların darbeye karşı koymasıyla Müslümanların umutlarının yeşerdiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

"16 Temmuz'a o gecenin sabahında görevimizi yapmasaydık esir olarak uyanacaktık. Sadece 15 Temmuz Türkiye'nin kaderini belirlemedi, 15 Temmuz İslam coğrafyasının son kalesi olan Türkiye eğer o gece esaret altına alınsaydı, tüm İslam dünyasının ümidi kırılacak yok olacaktı. Filistin düşecekti o gece, Suriye daha berbat olacaktı, İslam coğrafyası ümitsizliğe düşecekti, Mekke, Medine düşecekti o gece onlarda onun farkındaydı ve Türkiye'ye dua ettiler."

Vatandaşlardan Satılmış Çorbacı, mitinge diğer siyasi partilerin destek vermesinin güzel bir olduğunu bildirdi.

Rüstem Taşkıran ise Almanya'da yaşadığını belirterek, "Hangi ırk, millet, siyasi görüşten olursa olursun Anadolu toprakları gerçekten eşi benzeri bulunmaz bir yer. Burada darbe olmuş olsaydı bu ülkenin insanları köle gibi yaşayacaktı." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler