FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Gaziantep'te vatandaşların FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlattıkları "demokrasi nöbeti" devam ediyor- Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın:- "Meydanları dolduran yürekleriyle cesaretleriyle tanklara meydan okuyan milletimiz, halkın gücünün tankın gücünd

GAZİANTEP (AA) - Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı koyan halkın çabalarıyla ilgili, "Meydanları dolduran yürekleriyle cesaretleriyle tanklara meydan okuyan milletimiz, halkın gücünün tankın gücünden daha yüksek olduğunu göstermiştir" dedi.

Yalçın, Gaziantep'teki Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen demokrasi nöbetinde, Türk milletinin hiçbir milletin göstermediği cesareti, feraseti ve basireti gösterdiğini belirtti.

Türkiye için kendi vatanları için şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyen Yalçın, "Bu süreçte yaralananlara Allah'tan acil şifalar diliyorum. Ülke olarak bir işgalin eşiğinden döndük. Bunu bir darbe girişimi olarak düşünemeyiz. Bu bir işgal girişimiydi, işgal hareketiydi. Arkasında, siyasiler bunu söylemekte zorlanabilirler ama sivil toplum örgütlerinin lideri olarak açıkça diyebilirim. Bunun arkasında ABD, İsrail ve bu millete hazımsızlık yaşayan Avrupalı ülkeler var" diye konuştu.

Yalçın, milletin darbe girişimine karşı mücadelesiyle geleceğini kurtardığını belirterek, şunları anlattı:

"Millet ülkesini, devletini ve itibarını kurtardı. Aynı zamanda dünyaya bir mesaj verdi. Dünyaya 'bize akıl verme, darbecilere taraf olarak görme, aklını başına al yoksa aklını başından alırız' diyerek meydan okudu. Onun için işgal hareketinin içerisinden 18 gün geride kaldı, millet meydanlardan bir adım çekilmedi. Herkes meydanlarda, bu destansı yürüyüşün yeni örneklerini veriyor. Meydanları dolduran yürekleriyle cesaretleriyle tanklara meydan okuyan milletimiz, halkın gücünün tankın gücünden daha yüksek olduğunu göstermiştir."

Müslüman Kardeşler Parlamento Üyesi Üsame Cado ise Türk halkının darbe girişiminde tankları ve uçakları bertaraf ettiğini söyledi.

Darbe girişiminin hemen ardından Türkiye'nin selameti için dünyanın dört bir yanındaki Müslümanların Türkiye için dua ettiğini anlatan Cado, "Suriye ve dünyanın dört bir tarafındaki zulüm görenlere yardım ettiğiniz için Allah da sizlere 15 Temmuz'da yardım etti. Meydanları asla terk etmeyin. Meydanlarda kalın. Sizlerin buralarda olması ülke için güç ve kuvvettir. Bizim başımıza Mısır'da geldi. Bizler meydanları bıraktık, hemen asker darbe yaptı. Yaklaşık 4 bin kişiyi öldürdüler. Bu yüzden meydanları boş bırakmadığınız gibi birliğinizi ve gücünüzü devam ettirin." dedi.

Kent protokolünün halkı selamladığı gecede, Grup Dergah tarafından da çeşitli ilahiler seslendirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler