FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

KARABÜK / BARTIN (AA) - Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkileri sürüyor. Kent Meydanı'nda toplanan vatandaşlar,...

KARABÜK / BARTIN (AA) - Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkileri sürüyor.

Kent Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, toplu halde namaz kıldı. Daha sonra kurulan sahne önünde toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla darbeye tepki gösterdi.

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde de vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimine tepkilerini sürdürüyor. Misak-ı Milli Meydanı'nda toplanan vatandaşlar toplu halde yatsı namazını kıldıktan sonra meydanda İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından kahramanlık türküleri seslendirildi.

Meydanda demokrasi nöbeti tutanlardan Sadık Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düzenleyeceği mitinge siyasi parti genel başkanlarını davet etmesinin önemli olduğunu belirterek, "Fırsat bulursam katılmayı düşünüyorum. Böyle zamanlarda ortaya konulan birlik ve beraberlik diğerlerine göre çok farklı. Çok farklı bir ortamdan geçiyoruz, bunun farkındayız. İnşallah bütün dünya Müslümanları ve ülkemiz için en güzel şekilde sonuçlanacağını biliyoruz" diye konuştu.

Vatandaşlardan İsmail Vural da daveti anlamlı bulduğunu ifade ederek, " Türk milleti, tanka, uçağa ve en modern silahlara karşı göğsünü siper etti. İkinci bir Çanakkale yaşadık. Bu cennet vatanı peşkeş çektirmedik, çektirmeyeceğiz. Gördüm ki Meclis'te bir karar alındı. Meclis'teki 4 siyasi parti bir deklarasyon yayınladı. Türk milleti, Meclisi, sivil toplum kuruluşları teröre karşı yek vücut oldular." dedi.

-Bartın

Bartın'da da FETÖ'nün darbe girişimine karşı vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, FETÖ ve elebaşı Fetullah Gülen aleyhinde slogan attı. Vatandaşlara çay, çorba, pilav ve aşure ikram edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler