FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Bursa'da vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor

BURSA (AA) - Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Şehreküstü semtindeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Türk bayraklarıyla toplanan çok sayıda kişi, FETÖ ve elebaşı Fetullah Gülen aleyhinde slogan attı. Bazı vatandaşlar da Türk bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla konvoy oluşturdu.

Meydan ve çevresindeki yeşil alanlarda nöbete devam eden vatandaşlar, Kuran-ı Kerim tilavetini dinleyerek darbe girişiminde şehit olanlar için dua etti, Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın konserini izledi.

Meydanda demokrasi nöbeti tutan Burak Esen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün bu tarz girişimlerde bulunabilecek kadar kötü bir oluşum olduğunu söyledi.

Demokrasi nöbetine tüm partilerden her kesimin katıldığını ifade eden Esen, "Darbe girişimiyle ülkemizin ve milletimizin bütünlüğüne kast edildi. Çok şükür yine milletimizin ve halkımızın inancıyla, Cumhurbaşkanımızın ve siyasi iradenin desteğiyle birliğimiz ve beraberliğimiz devam ediyor. Türkiye büyük bir badireyi bertaraf etti. Darbe girişiminde bazı vatandaşlarımız şehit oldu. Biz, bir ölürüz, bin doğarız Allah'ın izniyle. Ayrıca demokrasi nöbetlerine bu kadar halk katılıyorsa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sayesinde katılıyor." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pazar günü Yenikapı'da yapacağı büyük mitinge siyasi parti liderlerini de çağırdığını hatırlatan Esen, "Bu demokrasi nöbeti siyasi partiler üstü bir durum. O parti, bu parti ayrımı yapılmamalı. Bugün birlik günü. Kesinlikle vatan, millet ve Ümmet-i Muhammed bilinci altında toplanmalıyız. İnşallah diğer partilerde bu davete icabet ederler. Biz de bunu bekliyoruz." açıklamasında bulundu.

Demokrasi şölenine katılmak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek olmak için meydana geldiğini belirten Muhammed Batu da şunları kaydetti:

"1915'te bizim milletimiz ne hissettiyse biz de bugün aynı duyguyu hissediyoruz. Biz bu milletin gençleri olarak her zaman İslam davasının ve Cumhurbaşkanımızın arkasındayız. Yapacağı her şeyin arkasındayız. Kendisine çok güveniyoruz. Halk olarak bize sadece 'Dışarı çıkın' dedi. Biz de sadece dışarı çıktık. Bu dışarı çıkmamız farklı olaylara benzetilmesin. Gezi Parkı olaylarında iki-üç ağaç için ortalığı yakıp yıktılar. 19 gündür dışarıdayız. Bir kişinin camı veya kaldırım taşı zarar görmemiştir. Çünkü bizim davamız haktır. Hak olan davanın peşindeyiz, her zaman da Cumhurbaşkanımızın arkasındayız."

Batu, pazar günü Yenikapı'da gerçekleştirilecek mitinge imkanı olan herkesin katılması gerektiğini de belirterek, "Şu anda mevzu siyasi parti olayı değil vatan ve millettir. Devlet, millet ve vatanı müdafaa olduğu için Türk'ü, Laz'ı, Zaza'sı, Çerkes'i bir arada Yenikapı'da olacak. Önemli olan vatan sevgisi. Çünkü vatan sevgisi imandandır. İmanı olan herkesi Yenikapı'ya bekliyoruz." ifadelerini kullandı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler