FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, İstanbul'un değişik noktalarında "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor - UCLG-MEWA Eş Başkanı Saadieh: - "Güçlü Türkiye ve hükümetin sınırları aşan liderliği, güçlü bir şekilde devam edecek. Bilmelisiniz ki dünyada

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, İstanbul'un değişik noktalarında "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

FETÖ'nün darbe girişimini protesto için Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimine ilişkin videoları izledi. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından, vatandaşlar şehitler için dua etti.

Alandakilere hitap eden Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Eş Başkanı Lübnanlı Muhammed Saadieh, UCLG'nin üyeleri olarak İstanbul'da bulunduklarını belirtti.

Darbe girişimine karşı özgürlük ve demokrasi için mücadele edildiğini anlatan Saadieh, "Bugün taziyelerimizi sunmaya gelmedik. Sizin şehadetinizi, onurunuzu ve şerefinizi paylaşmak için geldik." dedi.

Türk halkının kendilerinin kardeşi, dostu olduğunu dile getiren Saadieh, vatandaşlara "Kanuni Sultan Süleyman'ın, Fatih Sultan Mehmet'in, Abdülhamid'in torunları, müminlerin emiri Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı." şeklinde hitap etti.

Müminlerin şehit olduklarını söyleyen Saadieh, Ahzab Suresi'nin "Müminlerden bir kısım erkekler, Allah’a yaptıkları ahde (savaşta şehit oluncaya kadar sebat edeceklerine dair verdikleri söze) sadık kaldılar. Böylece onlardan bir kısmı verdiği sözü yerine getirdi (şehit oldu), bir kısmı da (şehit olmayı) bekliyorlar. Ve onlar, (ahdlerinden) bir şey değiştirmediler." ayetini hatırlattı.

Saadieh, Türkiye'deki tüm partilerin darbe girişimi karşısında bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti aktararak, şunları kaydetti:

"Sizin azminizden hiçbir şey azalmadı. Yüce tarihe ve medeniyete bağlı kaldığınızı ispat ettiniz. Milli irade noktasında bir araya geldiniz. Ekonominiz, sizin kendi ekonominizdir. Geleceğiniz, sizin çocukların geleceğidir. Güçlü Türkiye ve hükümetin sınırları aşan liderliği, güçlü bir şekilde devam edecek. Bilmelisiniz ki dünyada en güzel ülke Türkiye, dünyanın en güzel halkı ise sizlersiniz."

- Taksim

Taksim Meydanı'nda demokrasi nöbeti için kurulan sahnenin önünde toplanan binlerce vatandaş da sloganlarla darbe girişimini protesto etti.

Çalınan marş ve şarkılara eşlik eden vatandaşlara, yabancı turistler de zaman zaman destek verdi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın hitabının ardından, vatandaşlar meydandaki bekleyişini sürdürdü.

- Kısıklı

Üsküdar Kısıklı'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konutu önündeki "demokrasi nöbeti" de yoğun katılımla devam ediyor.

Alandaki bekleyişleri sırasında sık sık tekbir getiren vatandaşlar, platformdan 15 Temmuz'da şehit edilenlerin ismi seslendirildiğinde "burada" karşılığını verdi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık'ın da katıldığı demokrasi nöbetinde, vatandaşlara Kızılay'ın ürettiği sodalardan ikram edildi.

"Demokrasi nöbeti"nde oyuncu ve yazar Hasan Kaçan, Kadir Çöpdemir, İstanbul'un Sesi Radyosu ve Radyo Ekin ekibi de yer aldı. İstanbul'un Sesi Radyosu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Kara burada yaptığı konuşmada, radyonun ismini "15 Temmuz İstanbul'un Sesi Radyosu" olarak değiştirdiklerini söyledi.

Taksim, Kısıklı ve Saraçhane'nin yanı sıra, "demokrasi nöbeti"nin devam ettiği İstanbul'un çeşitli ilçelerinde de vatandaşlar, alana kurulan ekranlardan Başbakan Binali Yıldırım'ın meydanlardaki vatandaşlara hitabını ilgiyle takip etti.

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :