FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Ceylan:"7'den 70'e herkes demokrasisine sahip çıktı. Buradan çıkarılacak çok ders var"

KARABÜK (AA) - Karabük'ün Safranbolu ilçesinde vatandaşların, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Misak-ı Milli Meydanı'nda toplanan vatandaşlar toplu halde yatsı namazı kıldı.

Namazın ardından gazetecilere açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, FETÖ'nün darbe girişiminin püskürtüldüğünü, darbe girişimi sırasında şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara da şifalar diledi.

15 Temmuz'dan itibaren vatandaşların meydanları doldurduğunu ifade eden Ceylan, "Hangi düşünceden, siyasi partiden, hangi etnik kökenden olursa olsun bir ve beraber oldu. İstiklaline, istikbaline, milli iradesine sahip çıkmak için meydanları doldurdu. Çok şükür buralarda olmadı ama Ankara'da, İstanbul'da yaşadık bunu. Tanklar meydana çıktı, uçaklar bombardıman yaptı, meclisimizi, Cumhurbaşkanımızın Kulliyesini bombardıman etti. Cumhurbaşkanımızın kaldığı oteli bombaladılar. Bu bombalamalara karşı, darbe girişimine karşı vatandaşımız bir beraber oldu. Hep birlikte direnç gösterdi, kardeşlerimizi tanklara vücudunu siper etti." diye konuştu.

- "Türkiye'de böyle bir olay yaşanmayacak"

Vatandaşların dünyaya örnek olacak bir direniş ve demokrasi başarısı gösterdiğini vurgulayan Ceylan, şöyle konuştu:

"Halkımıza ne kadar teşekkür etsek azdır, milletimize ne kadar şükran duysak azdır. Cumhurbaşkanımızın engin liderliğiyle halkımız bir anda onun davetiyle meydanları doldurdu. Canı pahasına 'ben demokrasiden vazgeçmem, istikbalimden vazgeçmem.' dedi, 7'den 70'e herkes demokrasisine sahip çıktı. Buradan çıkarılacak çok ders var. İnanıyorum ki bundan sonra Türkiye'de böyle bir olay yaşanmayacak. Bu hain terör örgütleri bunlara cesaret edemeyecekler."

Daha sonra Düzce Belediyesi Mehter Takımı tarafından gösteri sunuldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :