FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine karşı vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor- AK Parti Milletvekili Karaca:- "Bizden 50-100 sene sonra çocuklarımız, torunlarımız tarihi okuduklarında bizlerle gurur duyacaklar. Tıpkı bizim Çanakkale'deki ecdadımızla gurur duyd

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Sultangazi'deki Baştabya Kışlası önünde kurulan demokrasi çadırına, AK Parti İstanbul milletvekilleri Harun Karaca ile Halis Dalkılıç, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş adamları da gelerek kalabalığa destek verdi.

Kuran-ı Kerim okunan demokrasi nöbetinde, vatandaşlar, sloganlar atarak darbe girişiminde bulunanlara tepki gösterdi.

AK Parti Milletvekili Harun Karaca yaptığı konuşmada, gittiği her yerde milleti anlatmaya kelimelerin yetmeyeceğini söylediğini belirterek, milletin büyük bir kıyam gerçekleştirdiğini ifade etti.

Karaca, 260 civarında şehidin bulunduğunu aktararak, "Allah şehadetlerini kabul etsin. Bin 500'ün üzerinde gazimiz var. Rabbim acil şifalar versin. Bugüne kadar ülkemiz için şehit olmuş tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun. Şehitlerimizin mekanları cennet olsun. Şehitlik herkese nasip olmuyor. Bunları özellikle bu dönemde daha iyi yaşadık. Tarıyorlar, içlerinden bir tanesi düşüyor. Kol kola giriyor insanlar ama içlerinden bazılarına nasip oluyor. Bizden 50-100 sene sonra çocuklarımız, torunlarımız tarihi okuduklarında bizlerle gurur duyacaklar. Tıpkı bizim Çanakkale'deki ecdadımızla gurur duyduğumuz gibi." diye konuştu.

- "İkinci çağrıya kadar nöbete devam"

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da her gece nöbetlerine değerli misafirlerin katıldığını aktararak, bu nöbetlerin hayırlara vesile olmasını diledi.

Altunay, önemli olanın vatandaşların ülkelerine sahip çıkmaları olduğunu anlatarak, "Her gece farklı bir takım ihtiyaçlar hasıl oluyor. Bunlar da gerek vatandaşlarımızın gerek belediyemiz ve ilçe teşkilatımızca hemen yerine getiriliyor. Buraya ışıklar da kuruldu. Çorba dağıtılıyordu şimdi maşallah çiğ köfte de dağıtılıyor. Yani buralar gerçekten nöbeti sevdiren mekanlar haline geldi. İlk günden beri çağrıya ayak uydurarak, gelen ve yeni bir çağrıya kadar nöbet tutmaya kararlı olduğumuzu hep birlikte gördük. Allah bir daha bu acıları bize yaşatmasın." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin bundan daha büyük hedeflere ulaşmasını temenni ettiğini dile getiren Altunay, katılımcılara teşekkür etti.

Sultangazi Müteahhitler Birliği Başkanı Osman Derdiyok ise Türkiye'nin büyük bir felaketten kurtulduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye'de yaşayan, bu ülkenin bağımsızlığına ve bağımsızlıktan başka bir çaresi olmadığına inanan vatandaşlar olarak, 15 Temmuz işgal girişimi gecesinde gerekli direniş hareketine katıldık. Birlik olarak da şu ana kadar vatandaşlarla birlikte buradayız. Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Evinize artık gidebilirsiniz. Demokrasimiz, anayasal düzenimiz, halkın iradesi artık hürdür, tehlike içerisinde değildir' dediği ana kadar da bu nöbetlere devam edeceğiz. Bu nöbetlere katılan, işgal girişimi sırasında şehit olan bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Rabbim birlik ve bütünlüğümüzü daim etsin."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :