FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın:- "Millet, üzerine alçak uçuş yapanlara karşı tankın önüne çıkarak, cesaretle tanka meydan okuyarak, mermiye kafa atarak, destan yazarak 10 gündür meydanlarda"

KONYA (AA) - Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşlar tarafından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Mevlana Meydanı'nda toplanan vatandaşlara hitap eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye'nin birçok badireyi atlattığını söyledi.

Cumhuriyet tarihinin sıkıntılarla dolu olduğunu vurgulayan Yalçın, şöyle konuştu:

''Her 10 yılda bir darbe girişimi. Yetmedi, askeri darbelerin haricinde Danıştay darbesi, Sayıştay darbesi, Yargıtay darbesi, rektör darbesi, Üniversitelerarası Kurul darbesi, e-muhtıra, e-darbe, 'e yeter artık' diyecek kadar, milletin burasına kadar getirdiler. Onun için millet, darbe parantezini kendisi kapattı. Millet, üzerine alçak uçuş yapanlara karşı tankın önüne çıkarak, cesaretle tanka meydan okuyarak, mermiye kafa atarak, destan yazarak 10 gündür meydanlarda. Her gün meydanları tutarak, her gün dünyaya bir destanı birlikte sunmuş oluyoruz.''

Yalçın, Cumhuriyet döneminin en kanlı darbe girişiminin 15 Temmuz'da yaşandığını dile getirdi.

Millet olaya el koymasa durumun çok daha vahim olabileceğine dikkati çeken Yalçın, "Sokakları kan götürebilir, Türkiye, Suriye'den daha beter olabilirdi. Onun için bu millet büyük millet. Suriyeli kardeşimizin, 'Sizin yaptığınızı biz yapabilseydik, Esed'in tanklarının önüne dikilebilseydik, ölümü göze alabilseydik bugün Suriye böyle olmazdı. Siz ne büyük milletsiniz' deyişi boşuna değil.'' ifadelerini kullandı.

Daha sonra, sanatçı Uğur Işılak sahne aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :