FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Kocaeli'de darbe girişimine tepki gösteren binlerce vatandaş, girişimin 8'inci gününde Perşembe Pazarı alanında bir araya geldi- Engelli vatandaş Kara:"Bizler burada olduğumuz sürece kimse bizi yıkamaz, buradan herkese duyurulur"

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi protesto edildi.

İzmit'in Perşembe Pazarı alanında toplanan binlerce kişi, Türk bayrakları taşıdı.

Burada darbe girişiminde şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim okundu, alana "Hakimiyet milletindir" yazılı dev pankart asıldı.

Demokrasi nöbetine katılan bedensel engelli Sertaç Kara, annesi Sebahat Kara'nın yardımıyla demokrasi nöbetlerine geldiğini söyledi.

Mümkün olduğu kadar demokrasi nöbetine katılmaya çalıştığını anlatan Kara, darbe girişimini gerçekleştirenlerin hain olduğunu ifade etti.

Sertaç Kara, "Bazıları herhalde bizleri küçük görüyor ama değiliz." ifadesini kullanarak, "Tepki için 3 kilometrelik yoldan geliyorum. Bizler burada olduğumuz sürece kimse bizi yıkamaz, buradan herkese duyurulur." şeklinde konuştu.

- "2 çocuğuyla 7 gündür nöbette"

Veysel Top ise bir haftadır nöbete katıldığını belirterek, yaklaşık 15 kilometrelik mesafeden 2 çocuğu ve eşiyle alana geldiğini söyledi.

Darbe girişiminin halka karşı yapıldığını ifade eden Top, ancak vatandaşların dik duruşunun darbe girişimine engel olduğunu kaydetti.

Veysel Top, darbecilerin amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacağını anlatarak, "Milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkmak için buradayız. Bu millette bu vatan sevgisi olduğu sürece darbeciler hiçbir zaman başarılı olamaz. Milletimiz de gereken cevabı darbecilere vermiş ve vermeye devam etmektedir." dedi.

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler