FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Sinop'ta "Mili İradenin Yanındayız" etkinliği düzenlendi

SİNOP (AA) - Sinop Üniversitesince, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla "Milli İradenin Yanındayız" etkinliği düzenlendi.

Hükümet Konağı meydanında gerçekleştirilen etkinliğe katılan akademik ve idari personel, Türk bayraklarını açarak darbe girişiminde bulunanlara yönelik sloganlar attı.

Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, burada yaptığı açıklamada, darbecilerin 15 Temmuz gecesi ülkenin demokratik yapısını, anayasal düzeni, parlamenter sistemi, milli bütünlüğü, iç barışı ve millet iradesini hedef aldıklarını söyledi.

Ülke yönetimini gayrimeşru yollardan ele geçirmek, millet iradesini kanlı bir şekilde bastırmak, halk üzerinde dış güçlere bağlı bir azınlık otoritesi oluşturmak amacıyla başlatılan kalkışmayı milletin bizzat kendisinin önlediğini vurgulayan Dalgın, "Cumhurbaşkanımız, Meclisimiz, Hükümetimiz, kahraman polisimiz ve ordumuzun emir ve komuta zincirine bağlı şerefli unsurları ve tüm milletimizin dirayetiyle bu kalkışma kısa sürede bastırılmıştır." dedi.

Devletin içindeki paralel yapılanmanın, uyuşturulmuş bu zihniyetin akademik dünyadaki uzantılarının da farklı olmadığını ifade eden Dalgın, şöyle konuştu:

"Özgür ve bilimsel düşüncenin en büyük düşmanı olan bu yapılanmanın üniversiteleri ele geçirmesine, ülkenin bilimsel ve teknolojik gelişmesini baltalamasına asla müsaade edilemez, biz de etmeyeceğiz. Başta Cumhurbaşkanımız, Meclisimiz, Hükümetimiz, kahraman polisimiz, onurlu Türk ordusu mensuplarımız ve medyamız olmak üzere, halkımızın kanıyla canıyla koruduğu demokratik parlamenter sistemimizin yanında bulunduğumuzu ve savunucusu olduğumuzun bilinmesini isteriz. Yüce Allah bu millete tekrar İstiklal Marşı yazdırmasın, bu milleti tekrar darbelerle karşılaştırmasın."

Etkinlik, öğrencilerin okuduğu şiirlerle sona erdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :