FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ darbe girişimi sırasında şehit olanlar için Almanya'da gıyabi cenaze namazı kılındı

BERLİN (AA) – Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olan sivil, polis ve askerler için Almanya'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Ülkede çeşitli kuruluşlara bağlı camilerde cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı, darbe girişimi sırasında şehit düşenler için Kuran-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatına (IGMG) bağlı Berlin'deki Mevlana Camisi'nde okunan cuma namazı hutbesinde de 15 Temmuz cuma günü akşamı Türkiye'de gerçekleştirilen darbe girişimi kınandı.

Bir fitne grubunun ülke insanına ve kurumlarına silah çektiğini ve kıyımlar yaptığına işaret edilen hutbede, "İnsanımıza bu zulmü reva gören fesat odaklarını lanetliyor, sebep olanların en kısa sürede yine hukuk çerçevesinde gereken cezaya çarptırılmalarını temenni ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Bu girişim sırasında şehadet şerbetini içen ve yaralanan vatandaşların bulunduğuna dikkat çekilen hutbede, şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dilendi.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Berlin Şehitlik Camisi'nde de, FETÖ darbe girişimi sırasında şehit düşenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Berlin İslam Federasyonu Genel Sekreteri Mustafa Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişimini, milli iradeye yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi.

Özdemir, aralarında Filistin ve Arap kökenli cemiyetlerin de dahil olduğu Berlin İslam Federasyonuna bağlı camilerde gıyabi cenaze namazlarının kılındığını kaydetti.

Köln kentinde IGMG'ye bağlı Fatih Camisi'nde kılınan gıyabi cenaze namazının ardından Türkiye’nin bir daha darbe girişimine ve terör saldırılarına maruz kalmaması için dua edildi.

Burada bir konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, darbe girişimi sırasında TBMM'de yaşananları anlattı.

Bu hukuksuz girişime ortak olan herkesin mutlaka hesap vereceğini vurgulayan Yeneroğlu, Türkiye'deki demokrasiye yurt dışında düzenlenen eylemlerle destek veren herkese teşekkür etti.

Yeneroğlu, özellikle gençleri provokasyonlara karşı uyararak, her türlü şiddetten uzak durulmasını istedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :