FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Kırklareli Üniversitesi Senatosu'nca FETÖ'nün darbe girişimi protesto edildi

KIRKLARELİ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, Kırklareli Üniversitesi Senatosu'nca protesto edildi.

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç'ın da arasında bulunduğu senato üyeleri, gar binası önünde toplanarak, Vilayet Meydanı'na yürüdü.

Meydandaki alana ulaşan gruba, Kırklareli Valisi Esengül Civelek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, İl Jandarma Komutanı Albay Selahattin Acara, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler ve vatandaşlar da eşlik etti.

Ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, ''Recep Tayyip Erdoğan'', ''Kırklareli burada, darbeciler nerede'' sloganları attı.

Rektör Aykaç, burada yaptığı konuşmada, vatandaşın iradesine yönelik darbe girişimlerinin halkın desteği sayesinde başarısızlıkla sonuçladığını söyledi.

Aykaç, darbe girişiminin Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçtiğini anlatarak, 15 Temmuz'daki menfur ve çirkin kalkışmanın halkın çelikleşmiş iradesi ve vatansever güvenlik kuvvetlerinin kararlılığıyla boşa çıktığını vurguladı.

Demokrasiyi, milli iradeyi, insan haklarını, hukukun üstünlüğünü ve ülkenin bağımsızlığı vazgeçilmez kabul eden Kırklareli Üniversitesi'nin mensupları olarak darbe girişimini lanetlediklerini ifade eden Aykaç, ''Devletimize, halkın iradesinin temsilcisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne, ülkemizin seçilmiş Cumhurbaşkanı'na ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne sonuna kadar destek veriyoruz. Aziz milletimize, devletimize, demokrasimize ve milli iradeye yönelmiş olan alçak ve lanetli kalkışmayı, nefretle kınıyoruz. Menfur kalkışma esnasında hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve yüce milletimize başsağlığı diliyoruz.'' şeklinde konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :