FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Hukukçular Derneği Çorum İl Temsilciliği darbe girişimine tepki gösterdi

ÇORUM (AA) - Hukukçular Derneği Çorum İl Temsilciliği Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Hürriyet Meydanı'nda bir araya gelen dernek üyesi avukatlar, darbe girişimini protesto etti. Hukukçular Derneği Çorum İl Temsilcisi Avukat Gökhan Külcü, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin tarihinin en önemli olaylarından birini yaşadığını belirtti.

Darbe kalkışması esnasında sivil insanların üzerine ateş edildiğini hatırlatan Külcü, "Halka ateş emrine uymayan erler ise üstleri tarafından öldürülmüştür. Yani tarihimizin en alçakça ve kalleşçe darbe girişimini yaşamış bulunmaktayız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın darbeye ve darbecilere karşı dik duruşu ve vatandaşların desteğiyle kalkışmanın püskürtüldüğünü aktaran Külcü, "Bu destansı bir direniştir. Bu zor zamanlarda yüce Türk milleti neler yapabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Birlik ve beraberliğimize kasteden alçaklara hep birlikte dur denilmiştir. Hukukçular olarak hukukun ve demokrasinin bekçisi olacağız. Bu onurlu yürüyüşte hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Bu şanlı direnişte destan yazan aziz milletimizin önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz." ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler