FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Manisa, Denizli, Uşak ve Aydın'da meydanlarda toplanan binlerce vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti- Bedensel engelli Yıldız:- "Her gün 7 kilometrelik mesafeyi akülü tekerlekli sandalyemle geliyorum. Sonuna kadar da gelip gideceğim"

MANİSA (AA) - Manisa, Denizli, Uşak ve Aydın'da binlerce vatandaş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etmek için meydanları doldurdu.

Demokrasi nöbetinin devam ettiği Manisa'daki Manolya Meydanı'nda tekerlekli sandalyesiyle yerini alan Yasemin Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisi için zor olsa da her gün ülkesine sahip çıkma bilinciyle bu alana geldiğini söyledi.

Darbe girişime tepki göstermek ve demokrasiye sahip çıkmak için nöbet tutmayı sürdüreceğini anlatan Yıldız, "Her gün 7 kilometrelik mesafeyi akülü tekerlekli sandalyemle geliyorum. Sonuna kadar da gelip gideceğim. Topumuz tüfeğimiz yok ama bizim de Allah'ımız var." dedi.

Mukadder Başyiğit ise engelli oğlunu eşine bırakıp nöbete geldiğini belirterek, Türkiye'nin darbe günlerine dönmemesi için meydanlara indiklerini kaydetti.

Başyiğit, 1960 ve 1980 askeri darbelerine tanıklık ettiğini aktararak, şöyle konuştu:

"Çok acılar çektik. O günlere dönmemek adına sokaklardayız, devletimize, milletimize, Cumhurbaşkanımıza destek olarak buradayız. Her akşam meydanlara gelmek zor oluyor ama sonuna kadar burada olacağım. 23 yaşında engelli oğlum var. Evde babasıyla nöbetleşiyoruz. Şimdi babası evde nöbette, ben gündüzleri evde nöbetteyim. Babası gündüz işlerine gidiyor. Cumhurbaşkanımız 'tamam' diyene kadar buradayız."

FETÖ'nün darbe girişimini protesto eden vatandaşlara destek veren Iraklı sığınmacılardan Ahmed Erakli ise Türkiye'yi çok sevdiklerini dile getirdi.

Türkiye'yi kötü bir durumda görmek istemediklerine değinen Erakli, "Türkiye'nin Irak ve Suriye gibi olmasını istemiyoruz. Ben savaştan kaçtım, buraya geldim. Türkiye'yi Irak gibi görmek istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

- Denizli

Denizli'de de darbe girişimine tepki gösteren binlerce vatandaş, Delikliçınar Meydanı'na adeta akın etti.

Elindeki Türk bayrağıyla alana gelen 78 yaşındaki İsmail Çil, demokrasi nöbetiyle elinden geldiği kadar devlete katkı vermeye çalıştığını anlattı.

Kucağında çocuğuyla nöbete katılan Sevgi Yıldız da darbe girişiminin kendisini çok korkuttuğunu ancak ülkesine sahip çıkmak için çocuğunu da alarak meydanlara çıktığını belirtti.

- Uşak

Uşak'ta belediye önünde toplanan vatandaşlar, Vali Ahmet Okur ve Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın katılımıyla kortej oluşturup İsmet Paşa Caddesi'nden kent meydanına yürüdü.

Meydanda kurulan ekrandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın basın toplantısını izleyen vatandaşlar, destek tezahüratları yaptı.

Vali Okur, etkinlikte yaptığı konuşmada, darbe girişiminde bulunan ve buna ortak olan herkesin cezasını çekeceğini söyledi.

Vatana sahip çıkan milletin öz evlatlarının, hainlere karşı direndiğini vurgulayan Okur, "Meclis'e, hükümete, Cumhurbaşkanımıza sahip çıktınız. Sizlere sonsuz teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Cahan ise Uşak'ın demokrasiye sahip çıkmayı sürdüreceğini ifade etti.

Aydın'da da Atatürk Kent Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, demokrasi nöbetini sürdürdü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :