FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

AmCham Türkiye:- "Türkiye'de faaliyet gösteren Amerikan şirketleri, yatırımlarını uzun vadeli değerlendirmekte olup, demokrasi ve hukuk devletine inançlarını korumaktadır"- "Türkiye'nin, yaşanan bu üzücü olaylar ertesinde güçlü mali disiplini, sermaye yap

İSTANBUL (AA) - Amerikan Şirketler Derneği (AmCham Türkiye) tarafından, Türkiye'de faaliyet gösteren Amerikan şirketlerinin yatırımlarını uzun vadeli değerlendirdiği belirtilerek, "Türkiye'nin, yaşanan bu üzücü olaylar ertesinde güçlü mali disiplini, sermaye yapısı, kuvvetli bankacılık sistemi, düzenleyici ve denetleyici kurumlarının aldığı tedbirler ile ekonomik istikrarını korumayı sürdüreceğine inancımız tamdır." açıklaması yapıldı.

Türkiye'de 135 ABD menşeli şirketin üye olduğu Dernek'ten yapılan açıklamada, 15 Temmuz'da ülkenin karşı karşıya kaldığı darbe girişiminin, demokratik hukuk devleti Türkiye Cumhuriyeti ile birlik ve bütünlüğü hedef aldığı ifade edildi.

Açıklamada, ülkede son günlerde yaşanan üzücü olaylar sonrasında demokratik düzene sahip çıkılması amacıyla iş dünyası, siyasi partiler ve toplumun farklı kesimlerinin ortak bir duruş sergilediği belirtilerek, "Bu bağlamda, Amerikan şirketleri de demokrasiye yönelik her türlü müdahalenin karşısında yer aldığını ifade etmektedir." denildi.

Bu olağanüstü sürecin normale dönmesi amacıyla birlik, beraberlik ve sağduyunun her zamankinden daha fazla ön plana çıktığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türkiye'nin, yaşanan bu üzücü olaylar ertesinde güçlü mali disiplini, sermaye yapısı, kuvvetli bankacılık sistemi, düzenleyici ve denetleyici kurumlarının aldığı tedbirler ile ekonomik istikrarını korumayı sürdüreceğine inancımız tamdır. Türkiye'de faaliyet gösteren Amerikan şirketleri, yatırımlarını uzun vadeli değerlendirmekte olup, demokrasi ve hukuk devletine inançlarını korumaktadır. Amerikan Şirketler Derneği, olaylarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve yaralılara acil şifalar diler."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :