FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Maltepe, Beylikdüzü ve Bağcılar belediyeleri, FETÖ'nün darbe girişimini kınadı

İSTANBUL (AA) - Maltepe, Beylikdüzü ve Bağcılar belediyelerince, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı çeşitli eylemler yapıldı.

Maltepe Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediye meclisi darbe girişimine karşı olağanüstü toplandı.

Belediye Başkanı Ali Kılıç, Belediye Meclis Salonundaki toplantıda, darbe girişimini şiddetle kınadı.

Darbe girişiminin, Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini vurgulayan Kılıç, şöyle devam etti:

"Darbecilere karşı demokrasiyi koruyan bu milletin her türlü övgüyü hak ederek, dünya demokrasi tarihine şanlı bir olay olarak kaydedildi. Milletimiz, devletimize karşı her türlü girişime karşı duracaktır. Bizler milli iradenin ve demokrasinin yanındayız. Milli iradeye sahip çıkıyoruz ve çıkacağız. 'Asker sokağa çıktığında halk eve kapanır' diyenler, bu kez baltayı taşa vurdular. Bu darbe girişimiyle egemenlik, silahla ortadan kaldırılmak istenmiştir. İşte halk, demokrasiyi korumak için bu girişime karşı koymuştur. Kurtuluş Savaşı sürecinde düşman birlikleri bile TBMM'ye saldırmamıştı. TBMM'nin gösterdiği birliktelik daimi olmalı. Gün, gücümüzü gösterme günüdür. Adlarımız farklı olsa da, soyadımız Türkiye."

- Beylikdüzü Belediye Meclisinden bildiri

Beylikdüzü Belediyesi de darbe girişiminin ardından olağanüstü toplandı.

Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hazırlanan ortak bildiriyi okudu.

İmamoğlu, Türk milletinin gösterdiği mücadelenin demokrasi zaferi olduğununu aktararak, zaferin ölümsüzleşmesi adına, Büyükşehir Mahallesi'ndeki Atrium Parkı'nın adının, "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı" olarak değiştirilmesini teklif ederek, bunu eylül ayındaki meclis toplantısında gündeme getireceklerini ifade etti.

Ortak bildiride şu ifadelere yer verildi:

"15 Temmuz gecesi, Türk milletinin, devletine ve milli iradeye verdiği destek tarih boyunca unutulmayacak ve dünya demokrasi tarihinde altın harflerle yer alacaktır. Herkes bilmelidir ki, bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize, milli iradeye ve devletimize karşı her türlü girişim, karşısında milletimizin çelikten iradesini bulacaktır. Beylikdüzü Belediye Meclisi olarak darbe girişimine ortak bir tavır ve ortak bir dille karşı durmaktayız. Bu ortak tavır, milli irade ve milletimizi daha da güçlendirmiştir. Beylikdüzü halkının temsilcisi olan bizler, tüm halkımız ve kurumlarımızla halkın iradesinin ve demokrasinin yanındayız. Halkın iradesine ve anayasal düzene hep birlikte sahip çıkıyoruz ve ebediyen de sahip çıkacağız. Türkiye'de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının somut delili, bu ortak bildirilerdir. Milletimiz müsterih olsun."

- Bağcılar Meydanı'nda program

Bağcılar Meydanı'nda da darbe girişiminde şehit olanlar için düzenlenen programda, mevlit okundu, dualar adildi.

İlçe Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti, CHP ve bağımsız üyelerle darbe girişimini şiddetle lanetleyen bir deklarasyon yayınladıklarını belirtti.

Milletin ülkesini canı pahasına koruduğunu belirten Çağırıcı, şunları aktardı:

"Milletimizin 15 Temmuz gecesi gösterdiği kararlılık, dünya demokrasi tarihinin şanlı bir tablosu olarak kaydedilmiş olduğu da açık bir gerçektir. Herkes bilmelidir ki bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize, milli iradeye ve devletimize karşı her türlü girişim, karşısında milletimizin çelikten iradesini bulacaktır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :