FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Hukukçular Derneği Edirne Şubesi Temsilcisi Muştu:-"Hukukçular olarak hukukun ve demokrasinin bekçisi olmaya devam edeceğiz. Darbe ve darbe anlayışı tarihteki çöplükte yerini alan kadar mücadelemizi sürdüreceğiz"

EDİRNE (AA) - Hukukçular Derneği Edirne Şubesi Temsilcisi Çağrı Muştu, hukukçular olarak hukukun ve demokrasinin bekçisi olmaya devam edeceklerini bildirdi.

Muştu, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların canı pahasına Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini püskürttüğünü belirtti.

Kalkışma sırasında teröristlerin akla ziyan bir şekilde elinde silah olmayan masum halkın üzerine ateş açtığını aktaran Muştu, "Korku salmak amacıyla jet uçakları halkın üzerinden alçak uçuşlarla geçmek suretiyle ses patlamaları oluşturmuşlardır. Özel Harekat Dairesine yapılan baskında 17 polisimizi şehit etmiş, yine halka ateş emrine uymayan erler üstleri tarafından öldürülmüştür. Tarihimizin en alçakça ve kalleşçe darbe girişimini yaşamış bulunmaktayız." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de tüm vatandaşların darbe girişimine tepki göstermek için sokağa çıktığını aktaran Muştu, şunları kaydetti:

"Bu destansı bir direniştir. Bu bir inkılab-ı şahanedir. Bir milletin uyanışının tescilidir. Zor zamanlarda bu halkın neler yapabileceği tüm dünyaya gösterilmiştir. Bu ülkede bir daha darbe yaşanmamalıdır. Darbe yok oluştur. Bir sözümüz de darbe esnasında bunun suç olduğunu bile bile darbeye destek verenlere. Millet sizi de bir kenara not etmiştir. Ama bilmelisiniz ki demokrasi herkes için olmazsa olmazdır.

Milletin huzuruna, devletin bekasına kastedenlerin size verebileceği hiçbir şey olmayacaktır. Darbecilerle beraber sadece hüsran olacaktır azığınız. Hem demokrasi hem de ekonomik anlamdaki kazanımlarımızın boşa gitmemesi tüm milletin faydasınadır. Hukukçular olarak hukukun ve demokrasinin bekçisi olmaya devam edeceğiz. Darbe ve darbe anlayışı tarihteki çöplükte yerini alan kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Milletin ve millet iradesinin yanında olmaya devam edeceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler