FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Darbe girişimi sonrası Çorum'daki vatandaşların Hürriyet Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti" devam ediyor- Kentteki Alevi kanaat önderleri "Arif Dede" ve "Sultan Ana" birlik ve beraberlik çağrısında bulundu

ÇORUM (AA) - Çorum'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası meydanlara çıkan vatandaşların Hürriyet Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Darbe girişimi sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısı üzerine meydanlara çıkan Çorum'daki vatandaşlar, bu akşam da ellerinde Türk bayraklarıyla Hürriyet Meydanı'nda bir araya geldi.

Vatandaşların demokrasi nöbeti tuttuğu Hürriyet Meydanı'nda Çorum Belediyesi tarafından davet edilen Alevi kanaat önderi Arif Demiral ile Sultan Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sultan Kümbet, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Kurulan platformda konuşma yapan kentteki Alevi kanaat önderlerinden "Sultan Ana" olarak bilinen Sultan Kümbet, Türkiye Cumhuriyeti ve milletinin ayrım yapmadan herkesi kucaklayan bir devlet olduğunu söyledi.

Vatandaşlara birlik ve beraberlik çağrısı yapan Kümbet, "Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın, Allah milletimize ve devletimize sahip çıksın. Türkiye Cumhuriyetimiz çok güzel bir devlet. Milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde yaşayan, ayrım yapmayan bir millettir. Vatanımız çok, güzel milletimiz insanlarımız çok güzel. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Hiçbir vatandaşımız oyunlara gelmesin, kardeşliğimizi bozmasın. Herkes bu topraklar üzerinde kardeştir." diye konuştu.

- "Nasıl Çanakkale'de berabersek bugün de ve yarın da beraber olacağız"

Kentte "Arif Dede" olarak bilinen Arif Demiral da ülkenin seçilmiş hükumetini ve devleti yıkmak isteyen zihniyetin vatandaşların gücüyle bertaraf edildiğini vurguladı.

Alevi ve Sünnilerin birlik ve beraberlik içerisinde olduğu sürece devleti kimsenin yıkamayacağını aktaran Demiral, "Allah birliğimizi, dirliğimiz her zaman daim eylesin. Emin olun ki her zalimin saltanatı bir gün biter ancak ezanlarımız ebediyete kadar okunacaktır. Ben bir Alevi dedesiyim. 12 İmam neslinden, 7’nci imamın neslinden geliyorum. Bugün birliktelik için buradayız. Dün nasıl Çanakkale'de berabersek bugün de ve yarın da beraber olacağız. Bizler Alevi-Sünni olarak, bir kardeş olarak, İslamın bir neferi olarak bir arada olursak bizi hiç kimse yıkamaz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kümbet, Demiral ve CHP eski İl Başkanı Gazi Özkubat ile vatandaşları selamladı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :