FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

YTB:- "Darbe girişimi başarılı olsaydı, binlerce masum insan hayatını kaybetmiş, demokrasi ve özgürlükler ortadan kaldırılmış ve Fetullah Gülen’in sapkın dini görüşleri ekseninde askeri bir diktatörlük kurulmuş olacaktı"- "Bir kez daha insanlık dışı bu ka

ANKARA (AA) - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanlığı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri darbe girişimine ilişkin, "Darbe girişimi başarılı olsaydı, binlerce masum insan hayatını kaybetmiş, demokrasi ve özgürlükler ortadan kaldırılmış ve Fetullah Gülen’in sapkın dini görüşleri ekseninde askeri bir diktatörlük kurulmuş olacaktı." değerlendirmesinde bulundu.

YTB'den yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz'da ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'e ordu içinde bağlı olan bir grubun Türkiye'de bir darbe girişiminde bulunduğu belirtilerek, şimdiye kadar 240 kişinin hayatını kaybettiği vurgulandı.

Açıklamada, darbe girişiminin Türk milletinin insanlığa örnek direnişi ve devletin diğer unsurlarının karşı koymasıyla başarısızlığa uğratıldığı belirtildi.

- FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün, 1970'li yıllarda eğitim hizmeti veren bir hareket olarak ortaya çıktığı vurgulanan açıklamada, kendini eğitim ve barış gönüllüsü olarak tanıtan örgütün üyelerinin, Türkiye'de ve ilgili ülkelerde gerçek kimliklerini gizleyerek ordu, yargı, emniyet, istihbarat ve bürokrasi gibi kritik görevlere yerleştiği ifade edildi.

FETÖ'nün örgütlendiği ülkelerde okul, eğitim kültür merkezi, meslek kuruluşu veya sivil toplum kuruluşu gibi görünerek gizlice stratejik kurumlara yerleşip devletleri ele geçirdiği ve takiye, iftira, komplo, tuzak ve illegal tüm faaliyetleri meşru görerek hareket ettiği vurgulanan açıklamada, örgütün özellikle son 10 yılda, gizli amaca adanmış hakim, savcı ve emniyet mensupları aracılığıyla sayısız asker, polis, bürokrat, gazeteci, akademisyen ve yazarı uydurma delillerle ağır hapis cezalarına mahkum ettirerek, devletin bütün makamlarını elde etmeyi amaçladığı kaydedildi.

FETÖ'nün sistemi ele geçirmek için 2012'den bu yana sistematik şekilde darbe girişimlerinde bulunduğuna dikkati çekilen açıklamada, ordu içinde de yapılanan örgütün, 15 Temmuz'da savaş uçakları ve helikopterlerle yeni bir darbe girişiminde bulunduğu hatırlatıldı.

Sokakta darbeye karşı çıkan vatandaşların üzerine tankların sürüldüğünün anımsatıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Darbe girişimi başarılı olsaydı, binlerce masum insan hayatını kaybetmiş, demokrasi ve özgürlükler ortadan kaldırılmış ve Fetullah Gülen'in sapkın dini görüşleri ekseninde askeri bir diktatörlük kurulmuş olacaktı. Bu çağdışı darbe girişimine farklı düşünceden toplumun bütün kesimleri; siyasal partiler, sendikalar, sivil toplum kuruluşları şiddetle karşı koymuşlardır. Gelinen noktada kanlı darbe girişimi bastırılmış, devlet kurumları büyük oranda olağan işleyişine dönmüştür."

FETÖ'nün dini değerleri kendi sapkın inanışlarına göre yorumladığının ifade edildiği açıklamada, bütün insanlık ailesinin, DAEŞ ve Boko Haram gibi örgütlerle mücadele ettiği gibi bu örgüte karşı da birlikte mücadele etmesi gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, "Bir kez daha insanlık dışı bu kanlı darbe girişimini lanetliyor, şehit düşen sivillerimize, polislerimize ve askerlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadesine yer verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler