FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

İzmit'te gençlik alanında faaliyet gösteren 36 sivil toplum kuruluşu ile siyasi partilerin gençlik kolları, darbe girişimini protesto etti

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, gençlik alanında faaliyet gösteren 36 sivil toplum kuruluşu ile siyasi partilerin gençlik kolları, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla ortak basın açıklaması yaptı.

Genç Kocaelililer Derneği Başkanı Sedat Köse, Sabri Yalım Parkı'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptığı açıklamada, FETÖ ve dış güçlerin gölgesinde vatanı bölme amacıyla darbe girişiminde bulunanların, yüce Türk adaleti karşısında hak ettikleri bedeli ödemeleri gerektiğini söyledi.

Milletin iradesini yok sayma hareketlerinin "kabul edilemez" olduğunu dile getiren Köse, "Bizler her zaman demokrasinin savunucusu olmak zorundayız. Halkın ve siyasetin topyekun darbeye karşı geldiği bir manzara da geleceğimiz için önemli bir kazanımdır." dedi.

Köse, vatan hainlerinin tüm çabalarının Türk milletinin güçlü iradesi karşısında her zaman bertaraf olacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türkiye bu süreçte 'tek millet', 'tek vatan', 'tek bayrak' diye haykırmıştır. Halkımız ulvi duruşuyla milli iradeye olan bağlılığını tüm dünyaya örnek olacak bir şekilde göstermiştir. Bizler vatanımızın, milletimizin savunuculuğunu demokrasiye sahip çıkma noktasında, geçmişte ve bugün olduğu gibi her zaman devletimizin ve milletimizin yanındayız."

Tüm Kocaelilileri evlerini ve iş yerlerini Türk bayraklarıyla donatmaya davet eden Köse, "Buradan Sayın Valimize ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza sesleniyoruz. Günlerdir milli irade ve demokrasi nöbeti tuttuğumuz perşembe pazarı alanına Milli İrade Meydanı ismini verilmesini talep ediyoruz." ifadesini kullandı.

Basın açıklamasının ardından, "Gençlik darbenin karşısında", "Milli irade engellenemez", "Kefenimizi giydik de geldik", "İrademe dokunma" yazılı dövizler taşıyan grup, darbe girişimi aleyhinde slogan atarak, Perşembe Pazarı alanına yürüdü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :