FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Türk Konseyi Genel Sekreteri Büyükelçi Hasanov, darbe girişimini kınadı

İSTANBUL (AA) - Türk Konseyi Genel Sekreteri Büyükelçi Ramil Hasanov, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından yapılan darbe girişimini kınadı.

Hasanov, yazılı açıklamasında, Türk halkına, Türkiye’nin demokratik yollarla seçilmiş hükümetine, anayasal kurumlarına ve hukukun üstünlüğüne yönelik olarak bazı askeri unsurlar tarafından gerçekleştirilen darbe girişimini şiddetle kınadığını belirtti.

Ülkelerini ve geleceklerini savunmak yolunda hayatlarını feda eden masum Türk halkı için büyük üzüntü duyduğunu aktaran Hasanov, şunları kaydetti:

"Onların kararlılıkları ve cesaretleri her türlü övgünün üzerindedir ve asla unutulmayacaktır. Türk Konseyi Genel Sekreteri olarak, Türk Konseyi’nin kurucu anlaşması olan Nahcivan Anlaşması’nda kayıtlı hükümler uyarınca, uluslararası hukuk tarafından umumiyetle tanınan ilke ve normlara uygun olarak, hukukun üstünlüğü, iyi yönetişim, insan hakları ve temel özgürlüklerin güvence altına alınmasının önemini vurgulamak isterim. Yine, Türk halkının milli iradesine saygı duyulması ve özgürlüklerinin korunması gerektiğinin altını çizmek isterim. Olaylarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar diler, Türk dili konuşan ülkeler arasındaki iş birliğinin her daim bel kemiği olmuş Türkiye’de hayatın normal akışına hızla dönmesini temenni ederim."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler