FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Yazar Çiftçi:- "Timur'un Anadolu'ya saldırısından sonra yaşanan Fetret Devri gibi, şu anda da bir Fetret Devri yaşıyoruz"- Yazar Mercan:- "İnsanın üzerinde tanklarla yürüyen ve arabaların içerisinde ezip bırakan bir anlayış, Türkiye'de hayal edilemeyecek

İSTANBUL (AA) - Yazar ve şairler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Yazar Yard. Doç. Dr. İrfan Çiftçi AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişiminin, yakın Türkiye tarihinin gördüğü en büyük felaket olduğunu belirterek, Türkiye'de yeniden kurtuluş savaşı yaşandığını söyledi.

Tehlikenin henüz geçmediğine değinen Çiftçi, "Timur'un Anadolu'ya saldırısından sonra yaşanan Fetret Devri gibi, şu anda da bir Fetret Devri yaşıyoruz. Çünkü devletin içindeki unsurların yüzde 50'sinin neredeyse çöktüğünü görüyoruz. Cumhurbaşkanı'nın yaveri bile ihanet içinde. Bu kadar paralel haşhaşi, devletin kılcal damarlarına kadar girmiş ve neredeyse tamamen ele geçirmişler. Tehlike, şu anda ortaya çıkanlardan çok daha büyük." dedi.

Darbe girişiminin olduğu gece, kendisinin de sokaklarda olduğunu aktaran Çiftçi, şunları kaydetti:

"Türk askerini bir gün böyle görebileceğimi kabus olarak dahi hayal edebilmiş değildim. Gerçekten çok caniydiler. İnsanların üzerine, resmen öldürmek için ateş ettiler. Her şeyi ezerek, yıkarak geçiyorlardı. Arkadaşım Erol Olçak'ın 16 yaşındaki oğlunu öldürdüler. Cenazesini kaldırdık ve hala şoktayım. O haşhaşi tanımı tamamen doğru. Sarhoş olan, cinnet geçirmiş olanların yapacağı şeydi bu. FETÖ'nün başka sivil unsurlarının da terör eylemleri yapabileceğinden endişeliyim. Teyakkuz durumunun sürmesi lazım. Henüz buz dağının ucu görülüyor, tamamını görmüş değiliz."

- "Kardeşin kardeşe bunun nasıl yapıldığına bakmak lazım"

Yazar Ahmet Mercan da Türk milletinin fiili ve acılı bir eğitimden geçtiğini vurgulayarak, halkın özgürlüğüne ve değerlerine sahip çıktığını, bu durumun da kazanımların en büyüğü olduğunu dile getirdi.

Darbe girişimi sonrası büyük bir duyarlılığın sergilendiğini bildiren Mercan, şöyle devam etti:

"Allah'ın yardımıyla Türk milletinin, artık eski millet olmadığını ortaya koymuş olduk. Sadece bir iç ayaklanma olarak değerlendirmemek lazım darbe girişimini. Mutlaka dış bağlantılar söz konusudur. Bunun üzerinde zaten mutabakat var. İnsanın üzerinde tanklarla yürüyen ve arabaların içerisinde ezip bırakan bir anlayış, Türkiye'de hayal edilemeyecek bir durumdu. Kardeşin kardeşe bunun nasıl yapıldığına, bu aşamaya nasıl gelindiğine bakmak lazım."

Erlere, kanunsuz emrin uygulanmayacağı noktasında hiç bir eğitim verilmediğine dikkati çeken Ahmet Mercan, "Fırsattan istifadeyle yargının, polisin, özellikle de askeriyenin bir değişim yaşaması şart. Özellikle askerin tam anlamıyla milletin ordusu olma, milletle özdeşleşme ve milletle bütünleşme süreci, bundan sonra başlamak zorunda. Başka şıkkı da yok." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler