FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Türkiye Bilişim Derneği, darbe girişimini kınadı

İSTANBUL (AA) - Türkiye Bilişim Derneği (TBD), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

TBD Başkanı İlker Tabak, yaptığı yazılı açıklamada, ülkede kaos çıkarmak amacıyla darbe yanlıları tarafından demokrasiyi ve demokratik kurumları hedef alan yasa dışı müdahalenin asla kabul edilemeyeceğini belirtti.

Milli iradeyi hedef alan hiçbir girişimin hedefine ulaşamayacağını vurgulayan Tabak, milli idareye karşı yapılan bu girişimin, milletin sağ duyusu ile önlendiğini ve ülkenin üzerinde oynanan hain oyunların hedefine ulaşamadığını aktardı.

İlker Tabak, gücünü milli irade ve demokrasiden almayan hiçbir girişimin başarıya ulaşma şansı olmadığının yaşanılan bu acı olayla bir kez daha kanıtlandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Derin bir üzüntü ile takip ettiğimiz olaylarda şehit olan güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve halkımıza başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Darbe girişiminde bulunan hainlerin en kısa zamanda adalet önüne çıkarılarak gerekli cezaları alacaklarına inancımız tamdır. Bugün tüm kesimler ve kurumlarla, demokrasimize ve milli irademize sahip çıkma günüdür."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :