FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

ATO Yönetim Kurulu: - "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, cesur milletimizin ve milli iradeyi arkasına alan seçilmiş meşru hükümetin yanındayız"

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu, Fethullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yayımladığı bildiride, "ATO olarak, bugün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, cesur milletimizin ve milli iradeyi arkasına alan seçilmiş meşru hükümetin yanındayız." ifadesi kullanıldı.

"15 Temmuz Demokrasi̇ ve Mi̇lli̇ İrade Bi̇ldi̇ri̇si̇" başlığıyla yayımlanan bildiride, "Meclise atılan her bombanın milli iradeye, milletin yüreğine atıldığı" vurgulandı.

Türk Milleti'nin fedakar çıkışının güvenlik güçlerine moral verdiği ve "hain" planın amacına ulaşamadığı aktarılan bildiride, "Egemenliğin ve iktidarın tek kaynağı millet iradesidir. Paralel devlet yapılanmaları, okyanus ötesinde yapılan planlarla milli irade ayaklar altına alınamaz, bu ülkenin değerleri yok edilemez, meşru hükümetimiz derdest edilemez." denildi.

Türkiye'nin artık zincirlerini kırdığına ve darbelerle ilgili makus talihini yendiğine dikkat çekilen bildiride şunlar kaydedildi:

"ATO olarak, bugün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, cesur milletimizin ve milli iradeyi arkasına alan seçilmiş meşru hükümetin yanındayız.

Şimdi bizlere düşen görev bu ülkeyi ekonomik olarak mamur etmek, işsizlikle mücadele etmek ve ülkemizi dünyanın önde gelen ülkeleri arasına sokmaktır. Şeyh Edebali, Osmangazi'ye nasihat ederken, 'Durmaya, dinlenmeye imkan yok, çünkü kaybedecek vakit yok' der. Bu kısır çekişmelerle ve hain planlarla kaybettiğimiz vakti çok çalışarak telafi etmemiz gerekiyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :