FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

HAKAD Başkanı Prof. Dr. Gür:- "Bir meczuptan emir alan Fetullahçı Terör Örgütü mensubu darbecilere, kanları ve canlarıyla gerekli cevap verilmiştir"- "FETÖ operasyonlarının bir an önce akademiyada da başlatılmasını ve ülkemizi bölmeye kalkan bu hareketin

GAZİANTEP (AA) - Hür Akademisyenler Derneği (HAKAD) Başkanı Prof. Dr. Ali Gür, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu darbecilere gerekli cevabın verildiğini söyledi.

Gür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün itibarıyla Türkiye'de yaşanılanların açık bir darbe girişimi, ülkeye yapılmış bir şiddet kullanımı ve savaş ilanı olduğunu belirtti.

Bu savaş ilanının karşısında tüm halkın, sivil toplum örgütlerinin, siyasi partilerin, basın ve medya kuruluşlarının, emniyet güçlerinin ve darbe karşıtı vatansever askerlerin olağanüstü bir kahramanlık örneği gösterdiğini ifade eden Gür, "Bir meczuptan emir alan Fetullahçı Terör Örgütü mensubu darbecilere, kanları ve canlarıyla gerekli cevap verilmiştir." dedi.

FETÖ'nün sadece Türkiye için değil dünya barışını tehlikeye düşürme potansiyeline sahip küresel bir tehdit durumunda olduğunu belirten Gür, şöyle konuştu:

"Yüce devletimizin askere, polise ve yargıya yönelik başlattığı FETÖ operasyonlarının bir an önce akademiyada da başlatılmasını ve ülkemizi bölmeye kalkan bu hareketin büyük oranda yuvalandığı üniversitelerden de bir an evvel eş güdümlü olarak tasfiye edilmesinin gerekliliğini vurguluyoruz. Tüm halkımızı ve tüm kurum ve kuruluşlarımızı rehavete kapılmadan en üst duyarlılıkla akademiyadaki temizlik operasyonuna destek vermeye davet ediyoruz. Şerefli milletimize; vatanına, demokrasisine, seçilmiş iradesine sahip çıktığı için sonsuz teşekkür ederiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :