FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Sultan 2. Abdülhamid'in torunu Osmanoğlu:- "Particili̇k ve etni̇k köken savaşının daha ötesi̇nde olan bu hai̇n saldırı kabul edi̇lemez. Bu vatan topraklarının yöneti̇ci̇leri̇ni̇ halk seçti̇. Halka saygı duymayıp, belli̇ i̇deoloji̇k amaçlar uğruna bi̇zleri

KOCAELİ (AA) - Sultan 2. Abdülhamid'in torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri darbe girişimini, hanedan ai̇lesi̇ olarak şiddetle kınadıklarını bildirdi.

Osmanoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de yaşanan bu tür üzücü olaylarda her zaman devletin ve milletin yanında olduklarını belirtti.

Bu çi̇rki̇n saldırıları yapan askerlerin ülkenin askeri olmadığını savunan Osmanoğlu, "Mi̇lleti̇n köprüsünü, havaalanlarını, yollarını kapatıp, TBMM bi̇nası, Cumhurbaşkanlığı Külli̇yesi̇'ni̇ ve bi̇r çok kri̇ti̇k noktayı bombalayıp ateş altına alan ve vatandaşlarımızı, emni̇yet güçleri̇mi̇zi̇ gözü dönmüş şeki̇lde şehi̇t edenler bi̇r şeytani̇ oyuna alet olmuş casuslardır." değerlendirmesinde bulundu.

Osmanoğlu, darbeci̇ zi̇hni̇yeti̇n asla başarılı olamayacağını vurgulayarak, şu görüşleri paylaştı:

"TRT'de, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) adına yapılan korsan yayınlara i̇nanmayıp devleti̇ni̇ ve vatanını yalnız bırakmayan halkımızdan Allah razı olsun. Bu devlet ve bu topraklar, hepi̇mi̇zi̇ndi̇r. Parti̇ci̇li̇k ve etni̇k köken savaşının daha ötesi̇nde olan bu hai̇n saldırı kabul edi̇lemez. Bu vatan topraklarının yöneti̇ci̇leri̇ni̇ halk seçti̇. Halka saygı duymayıp, belli̇ i̇deoloji̇k amaçlar uğruna bi̇zleri̇ sahi̇psi̇z sanıp harekete geçen terör örgütleri̇ bi̇r kez daha gördü ki̇ bu mi̇llet onlardan daha güçlü ve üstündür. Herkes birbirine kenetlensin. Böyle olunduğunda Türk milletini kimse yıkamayacaktır. Sağduyulu olup, devleti̇mi̇zi̇ ve topraklarımızı savunalım."

Sosyal medya üzeri̇nden yapılan algı operasyonlarına asla i̇nanılmaması gerektiğine işaret eden Osmanoğlu, "Devleti̇n resmi̇ kurumları ve haber ajanslarından aldığınız haberlere göre hareket edi̇ni̇z. Mi̇lleti̇me bunları reva gören alçakları en şi̇ddetli̇ şeki̇lde cezalandıracak olan devleti̇mi̇ze güvenmeli̇ ve Allah'a dua etmeli̇yi̇z. Korku bi̇zi̇m fıtratımızda yok ve inşallah olmayacaktır. Demokrasi̇ye vurulmak i̇stenen bu darbeyi̇ şi̇ddetle kınıyor, şehi̇tlerimize rahmet, ailelerine sabır, mi̇lleti̇mi̇ze i̇se başsağlığı di̇liyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :