FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Irak Cumhurbaşkanı Masum, Türkiye'nin içerisinde olduğu olağanüstü durumu atlatabileceğine inandığını söyledi - IKBY Başbakanı Barzani, FETÖ'nün darbe girişiminin başarılı bir şekilde önüne geçilmesinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'

ERBİL (AA) - Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Türkiye'de meydana gelen gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, "Türkiye'nin içerisinde olduğu olağanüstü durumu atlatabileceğine inanıyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Masum, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin bir yazılı açıklama yayımlayarak, Türkiye yönetiminin yanında olduklarını belirtti.

Masum, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Irak'ın, komşu ülke Türkiye'nin bu krizi aşması için ümitleri çok yüksektir. Türkiye'nin içerisinde olduğu olağanüstü durumu atlatabileceğine inanıyorum."

- IKBY Başbakanı Barzani'den tebrik mesajı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani de FETÖ'nün darbe girişiminin başarılı bir şekilde önüne geçilmesinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binalı Yıldırım'ı tebrik etti.

Barzani, Başbakanlık resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, "Bir grup askerin halkın iradesine yönelik darbe girişimi karşısında Türkiye halkının bunu engellemeye çalışmak için gösterdiği iradeden memnuniyet duyuyoruz. Bu girişimin başarısızlığa uğramasının halkın ve hükümetin iradesini daha da güçlendireceği kanısındayız. Aynı zamanda Türkiye'deki askeri darbenin önünü de kapatacaktır." ifadelerini kullandı.

Darbe girişiminin başarılı bir şekilde engellenmesinden ötürü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ı tebrik eden Barzani, "Darbenin başarısızlığa uğraması için hep birlikte çaba gösteren tüm tarafları ve Türkiye halkını kutluyorum." dedi.

Türkiye'deki darbe girişimine karşı tek ses olunmasının meşru iktidarı, Türkiye'yi ve bölgeyi büyük bir kaostan koruduğunu savunan Barzani açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:

"Halk, kanı ve fedakarlığıyla Türkiye'deki meşruiyeti korudu. Bu gelişme, Türk halkının bilinci için yeni ve büyük bir örnektir. Aynı zamanda bu bilinç bölgeyi istikrar ve diyaloğa doğru götürürken, terörizmi ise ayaklar altına alacaktır."

- ITC Genel Başkanı Salihi

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Genel Başkanı Erşet Salihi de darbe dönemlerinin çok geride kaldığını belirterek, söz konusu girişimi şiddetle kınadıklarını ifade etti.

Salihi, "Irak Türkmenleri olarak bu olayı şiddetle kınıyoruz. Halkın hükümetine, devletine ve vatanına ne kadar bağlı olduğu kanıtlanmıştır. Demokrasinin en üst seviyede yaşandığı Türkiye'de bu tür başarısız girişimler kesinlikle kabul edilemez" dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler