FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

ATO Başkanı Bezci ve yönetim kurulu üyeleri, Türk bayraklarıyla Kızılay'dan TBMM'ye yürüdü- Bezci: - "Hiç merak etmeyin bunlar bize vız gelir, tırıs gider. Biz sonuna kadar devletimizin, milletimizin arkasındayız"- "Türk milleti hiçbir zaman boyunduruk al

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci ve yönetim kurulu üyeleri, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek amacıyla Türk bayraklarıyla Kızılay'dan TBMM'ye yürüdü.

Bezci ve beraberindekiler, Türk bayrağı taşıyarak geldikleri TBMM Çankaya Kapısı önünde basın açıklaması yaptı.

"Allah bunları kahretsin" sözleriyle tepkisini dile getiren Bezci, birkaç darbecinin Türk ordusunu temsil etmediğini vurguladı.

Bezci, "Hiç merak etmeyin bunlar bize vız gelir, tırıs gider. Biz sonuna kadar devletimizin, milletimizin arkasındayız. 60 yaşıma geldim. Bu kadar daha yaşayacak değilim. Bir canım var, şurada bomba gelse şehit olurum." ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bezci, olayı ilk duyduğunda Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ile beraber olduğunu söyledi.

Hemen açıklama yapma kararı alarak, bunu uyguladıklarını belirten Bezci, "Arkadaşlarımı ATO'ya davet ettim. Bu terörü, bu düşmanca davranışı, FETÖ'nün bu davranışını lanetledik." diye konuştu.

Vatandaşların olaylar sırasındaki tavrına da değinen Bezci, Türk milletinin çok engin bir millet olduğununa dikkati çekti.

Türk milletinin hiçbir zaman boyunduruk altına girmediğini ifade eden Bezci, "Bunu üç beş çapulcu bilemiyor. Geçmişe bir baksınlar, Çanakkale'ye, Kurtuluş Savaşı'na baksınlar. O günleri görsünler. Bugün üç beş kişiye kimse boyun eğmez." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler