FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Arap ve Afrika ülkelerinin, FETÖ'nün darbe girişimine tepkileri sürüyor

BEYRUT (AA) - Arap ve Afrika ülkelerinden, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik tepkiler gelmeye devam ediyor.

Etiyopya hükümet sözcüsü Getachew Reda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesinin, Türk halkının ve demokratik seçimle iş başına gelmiş Türk hükümetinin yanında olduğunu belirtti.

Reda, Etiyopya'nın demokrasiye karşı her türlü darbenin karşısında yer aldığını vurguladı.

Cibuti Cumhurbaşkanı Sözcüsü Necib Ali Tahir de ülkesinin Türkiye'deki darbe girişimini kınadığını belirterek, "Cumhurbaşkanımız, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkına yolladığı destek mesajında ülkesinin her türlü darbeyi reddettiğinin altını çizdi." dedi.

Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Nkosazana Dlamini Zuma da Ruanda'nın başkenti Kigali'de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki darbe girişimini kınayarak, birliğin Türk halkıyla dayanışma içinde olduğunu kaydetti.

"Afrika Birliği, Türk demokrasisine saygı gösteriyor." diyen Zuma, birliğin, Türk halkının demokratik seçimle göreve getirdiği parlamento ve hükümeti desteklediğini ifade etti.

- Lübnan eski Başbakanı Hariri'den destek mesajı

Lübnan'daki Müstakbel Hareketi lideri ve eski Başbakan Saad Hariri yaptığı yazılı açıklamada, Türk halkıyla dayanışma mesajı vererek, "Türkiye'nin selameti ve halkının kazanımları, bölge halklarıyla, İslam aleminin güvencesidir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, askeri darbe girişimi karşısındaki tutumundan övgüyle söz eden Hariri, açıklamasında, "Durumun normale dönmesi ve ülkenin Erdoğan'ın liderliğinde güvenli bir limana ulaştırılmasından duyduğumuz mutluluğu dile getirmek isteriz." ifadelerine yer verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :