FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

TZOB Genel Başkanı Bayraktar:- "Milli iradenin yine ve ancak millet tarafından değiştirilmesi dışında bir müdahaleyi asla kabul etmiyor, milletin iradesi dışında bir irade tanımıyorum. Gün milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkma günüdür"- TŞOF Başkanı

ANKARA (AA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, milli iradenin ancak millet tarafından değiştirilebileceğini belirterek, "Milletin iradesi dışında bir irade tanımıyorum. Gün milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkma günüdür." ifadesini kullandı.

Bayraktar, yazılı açıklamasında, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) askeri darbe girişimine sert şekilde tepki koyduklarını ve bu tepkilerini SMS ile paylaştıklarını belirtti.

Söz konusu mesajın Türkiye genelindeki 760 Ziraat Odası Başkanı ile teşkilat personeline gönderildiğinin kaydedildiği açıklamada, "Milli iradenin yine ve ancak millet tarafından değiştirilmesi dışında bir müdahaleyi asla kabul etmiyor, milletin iradesi dışında bir irade tanımıyorum. Gün milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkma günüdür. Hiçbir darbe, hiçbir kalkışma asla meşru değildir ve hiçbir şekilde savunulamaz." ifadelerini kullandı.

- TŞOF Başkanı Apaydın

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın da demokrasi ve özgürlükten vazgeçmelerinin mümkün olmadığını belirterek, "Milletimiz her zaman milli iradeye sahip çıkmaya devam etmeli ve hür iradesinin başkaları tarafından silah zoruyla da olsa kullanılmasına izin vermemelidir. Bu darbe girişimini tanımıyoruz. Bu ülkemizin ve milletimizin birliğine yapılmış bir darbe girişimidir." değerlendirmesinde bulundu.

Birlik içerisinde demokrasi ve hürriyete sahip çıkılması gerektiğine dikkati çeken Apaydın, şunları kaydetti:

"Milet olarak tedbiri elden bırakmamalıyız. Milletimiz iradesine dün nasıl sahip çıktıysa bundan sonra da aynı kararlılıkla demokrasi ve hür iradesine sahip çıkmaya devam edip bu vatan hainlerine meydanı bırakmamalıyız. Milletimize bundan sonra daha büyük görevler düşmektedir. Bu girişim terörle farksızdır. Bu girişimi Türk şoför esnafı olarak asla kabul etmiyoruz. Bu halkın iradesine yapılmış bir saygısızlıktır. Halkın iradesiyle seçilmiş meşru hükümete karşı girişilen bu kanunsuz darbe girişiminin karşısında ve halkın hür iradesiyle seçtiği mevcut hükümetimizin yanındayız."

- MASFED Başkanı Erkoç

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Aydın Erkoç da vatan hainleri tarafından düzenlenen söz konusu darbe girişiminin milletin demokrasiye sahip çıkma kararlılığıyla püskürtüldüğünü anımsattı.

Milletin hür iradesi ile seçilen meşru hükümetlerin, yine o iradenin takdiri ile iktidardan uzaklaştırılabileceğini vurgulayan Erkoç, şu ifadeleri kullandı:

"Millet iradesini hiçe sayarak, yönetimi kaba güç kullanarak ele geçirmeye cüret edecek, meşru idareyi silahla devirmeye yönelecek hiçbir hareket milletimiz tarafından destek görmeyecek ve başarıya ulaşamayacaktır. Üstelik devletimizin milletimizin imkanları ile kendilerine verilen silahı millete, polisimize doğrultan zihniyet hiçbir şekilde affedilmeyecektir. Bunun bedelini ödeyeceklerine inanıyoruz. Bu hayasızca girişim asla tasvip edilemez. Ülkemizin seçilmiş iktidarını devirmeye yönelen ve özellikle milli iradenin tecelligahı olan TBMM'ye bomba atacak kadar gözün dönmüş bu hainleri milletimiz asla affetmeyecektir. Bizler otomotivciler ve iş dünyası olarak, Türkiyemizin seçilmiş hükümeti ve milli iradenin kayıtsız şartsız yanında olduğumuzu ilan ediyoruz. Milli iradeyi gaspa yönelecek her türlü girişim karşısında bizi bulacaktır."

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı da darbe girişiminin millet iradesiyle boşa çıkarıldığını belirterek, "Genç işadamları olarak halkımızın hür iradesiyle seçtiği meşru iktidarın yanında olduğumuzu ifade ediyor, demokrasimize kasteden bu menfur girişimi şiddetle kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler