FETÖ'nün darbe girişimine karşı tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine karşı tepkiler

İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Tülün:- "Bu halk, devleti ile el ele vererek onlara gereken cevabı verdi. Milletin üzerine, onları korumak için teslim edilen silahları yönelttiler"

TEKİRDAĞ (AA) - İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, Çorlu'da FETÖ'nün darbe girişimine tepki için toplanan vatandaşlarla bir araya geldi.

Atatürk Meydanı'nda düzenlenen demokrasi nöbetine katılan vatandaşlara seslenen Tülün, ülkede darbe yapılmak istendiğini ancak bu girişimin, devlet ve milletin ele ele vererek bastırıldığını anımsatarak, kimseye verilecek vatanlarının olmadığını kaydetti.

Darbe girişimcilerinin ülkenin tanklarını, toplarını ve uçaklarını ele geçirdiğini, ancak yine de başarılı olamadıklarını vurgulayan Tülün, "Ülkenin uçaklarını, tanklarını, toplarını, silahlarını ve askeri üniformalarını üzerindeki rütbeleriyle birlikte ele geçiren darbe girişimciler, yine de başarılı olmadı. Bu halk, devleti ile el ele vererek onlara gereken cevabı verdi. Milletin üzerine, onları korumak için teslim edilen silahları yönelttiler'' dedi.

İstanbul'da çok sayıda şehit verildiğini hatırlatan Tülün, konuşmasını şunları söyledi:

"Kahraman polisimizin karakolunu ele geçirmek isteyen darbeciler, şehit etti. Halkı silahlarla taradı şehit etti. Köprüde kardeşlerimizi keskin nişancı başlarından vurdu. Ben, aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın danışmanlığını yapıyorum. Belediyemizin önünde 17 kardeşimizi şehit ettiler. Her şeye rağmen, Recep Tayyip Erdoğan'ı bu çakallara vermeyeceğiz.''

Konuşmaların ardından vatandaşlar, ellerinde bayraklarla demokrasi nöbetini sürdürdü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :