FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Resmi Gazete'de yayımlanan 677 Sayılı KHK'ye göre, aralarında kadrosu Akdeniz Üniversitesinde bulunan eski PAÜ Rektörü Bağcı ile Denizli'de görevli 96 kamu personeli meslekten ihraç edildi, 9 dernek de kapatıldı

DENİZLİ (AA) - Resmi Gazete'de yayımlanan 677 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında, eski Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ile Denizli'deki kamu kurumlarında görevli 96 personel meslekten ihraç edilirken, 9 dernek de kapatıldı.

Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkarılan ve Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan 677 ve 678 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararnamelerle (KHK), Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan, kadrosu Akdeniz Üniversitesinde bulunan eski PAÜ Rektörü Prof. Dr. Bağcı meslekten ihraç edildi.

Denizli'deki FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan eski İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Şube Müdürü Adem Oklu ve 4 şube müdürü de ihraç edilenler arasında yer aldı.

Kararnamede, PAÜ'de Personel Daire Başkanı İsmail Yılmaz'ın da bulunduğu 31 idari personelin yanı sıra İçişleri Bakanlığına bağlı birimlerde 22, Denizli Büyükşehir Belediyesinde 34, ilçe belediyelerinde 17, İl Sağlık Müdürlüğünde 5, İl Müftülüğünde 8, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde 3, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde 2, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünde 1, İl Jandarma Komutanlığında da 4 personel olmak üzere 96 kamu görevlisinin ihraç edildiği, 9 dernek hakkında da kapatma kararı verildiği bilgisi yer aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :