FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

İzmir'in Ödemiş ilçesindeki "Gölbaşı-4" operasyonu kapsamında savcılığın serbest bırakılmasına itiraz ettiği 2 kişi tutuklandı- "Gölbaşı" operasyonlarında tutuklu sayısı 48'e yükseldi

İZMİR (AA) - İzmir'in Ödemiş ilçesi merkezli olarak 7 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen "Gölbaşı-4" operasyonu kapsamında savcılığın serbest bırakılmasına itiraz ettiği 2 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturma kapsamında "Gölbaşı-4" operasyonunda yakalanan 2 zanlının serbest bırakılmasına itiraz edildi.

İtirazı haklı bulan üst mahkeme, zanlıların "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

"Gölbaşı" adıyla düzenlenen operasyonlarda tutuklananların sayısı böylece 48'e yükseldi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin daha önce düzenlediği "Gölbaşı-1", "Gölbaşı-2" ve ''Gölbaşı-3" operasyonlarında 69 kişi gözaltına alınmıştı. Bu kişilerden "Ödemiş imamı" olduğu iddia edilen Ali Aslan ve bürokrasi atamalarından sorumlu olduğu öne sürülen İlhan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 41'i tutuklanmıştı. "Gölbaşı-4" operasyonunda ise İzmir, İstanbul, Konya, Van, Aydın, Kırklareli ve Manisa'da yakalanan 14 kişiden 5'i tutuklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :