FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Ödemiş ilçesinde "Gölbaşı-3" ismiyle düzenlenen operasyonda 25 kişi gözaltına alındı

İZMİR (AA) - İzmir'in Ödemiş ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik "Gölbaşı-3" adıyla düzenlenen operasyonda 25 zanlı yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturma kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Balıkesir, Bursa ve Denizli'yi de kapsayacak şekilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

"Gölbaşı-3" adı verilen operasyonda, FETÖ/PDY'nin Ödemiş yapılanmasında yer aldıkları ileri sürülen 25 kişi gözaltına alındı.

Terör örgütü adına faaliyet yürüterek "himmet" toplantıları organize eden zanlıların, silahlı terör örgütünün yöneticisi oldukları, örgüte finans desteği sağladıkları ve eleman temin ettikleri öne sürüldü.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin daha önce düzenlediği "Gölbaşı-1" ve "Gölbaşı-2" operasyonlarında 37 kişi gözaltına alınmıştı. Aralarında "Ödemiş imamı" olduğu iddia edilen Ali Aslan ve bürokrasi atamalarından sorumlu olduğu ileri sürülen İlhan Arslan'ın da olduğu 30 zanlı tutuklanmıştı. Zanlılardan 5'i yurt dışı çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla, 2'si de mahkemeden tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :