FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Soruşturma kapsamında Sakarya'da gözaltına alınan FETÖ'nün mütevelli heyetinde bulunan 21 kişi adliyeye sevk edildi

SAKARYA (AA) - Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 21 kişi adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ile Terörle Mücadele (TEM) şubeleri ekiplerince çeşitli tarihlerde gözaltına alınan örgütün mütevelli heyetinde yer alan 21 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen aralarında Sakarya Demokrasi ve Gelişim Platformu Başkanı Remzi Çinemre, eski Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği (SAGİAD) Başkanı Ali Hacıeyüpoğlu ve dernek üyelerinin bulunduğu 21 kişi, adliyeye sevk edildi.

FETÖ'nün mütevelli heyetinde bulunan 21 zanlının "himmet" adı altında topladıkları paraları SAGİAD'daki şirketleri vasıtasıyla Pensilvanya'ya gönderdiği, aynı zamanda örgütün yurt dışı gezileri ve toplantılarına katıldıkları öğrenildi.

Bu arada, eski Sakarya il imamı olan Çinemre'nin şu anda örgütün "Afganistan imamı" olduğu ileri sürülüyor.

Soruşturma kapsamında Sakarya Demokrasi ve Gelişim Platformu üyelerinin de aralarında bulunduğu 12 kişi, dün gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, bilgisayarlara ve bazı evraklara el konulmuştu.

Sakarya Demokrasi ve Gelişim Platformu Başkanı Remzi Çinemre ile bazı yönetim kurulu üyeleri de daha önce gözaltına alınmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :