FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

Makedonya'da, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye'ye destek gösterisi düzenlendi

ÜSKÜP (AA) - Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye'ye destek gösterisi düzenledi.

Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliğince (MATÜSİTEB) şehir merkezinde "Milli İradeye Destek, Darbeye Hayır" sloganıyla düzenlenen gösteriye Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil'in yanı sıra ülkedeki Türk kurumlarının temsilcileri, Makedonya hükümetinden bakanlar ve ülkenin dört bir yanından gelen farklı milletlerden çok sayıda kişi katıldı.

Ellerinde Türk bayrakları ve Türkiye'ye destek pankartları taşıyan vatandaşlar, çalınan marşlar eşliğinde coşkulu anlar yaşadı.

MATÜSİTEB Başkanı Tahsin İbrahim, burada yaptığı konuşmada, FETÖ'nün darbe girişimini kınadıklarını belirterek, ülkesine ve milletine ihanet edenlerin en kısa zamanda adalet önünde hesap vermesi gerektiğini söyledi.

Darbe girişiminde bulunan hainlerin Makedonya'da da faaliyet gösterdiğine işaret eden İbrahim, "Buranın Türkleri olarak, evlad-ı fatihan topraklarında bunları barındırmak bizlere haramdır. Osmanlı'nın nazlı yurdu Rumeli'den bunları defetmek boynumuzun borcudur." diye konuştu.

Büyükelçi Şölendil de bu hain saldırı karşısında gösterilen tutumun Türkiye'nin siyasi tarihinde önemli bir dönüm noktasını olduğunu ifade ederek, "Ülkemizin barışı, huzuru, refahı, birlik ve bütünlüğünü hedef alan tüm faaliyet ve eylemlere karşı kararlı mücadelemiz sürdürülecektir." dedi.

Gösteriye telefonla bağlanan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Dr. Serdar Çam da Üsküp'te toplanan çok sayıda vatandaşa desteklerinden dolayı teşekkür ederek, FETÖ mensuplarının sadece Türkiye için değil, diğer tüm ülkeler için de tehlike teşkil ettiğini söyledi.

Makedonyalı devlet bakanları Furkan Çako ve Necdet Mustafa, Makedonya Boşnak Kültür Merkezi Başkanı Cemil Bektovic ve Kalkandelen Devlet Üniversitesi Öğretim Üyesi Metin İzeti de darbe girişimini kınayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Türk hükümetine ve halkına desteklerini bildirdi.

Makedonya'da daha önce de Gostivar ve Kırçova şehirlerinde benzer destek gösterileri düzenlenmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :